Читај ми!

„Српска Мата Хари“ од 10. новембра у бископима

Дуго очекивани домаћи шпијунски трилер „Вера“ почиње да се приказује од 10. новембра у биоскопима широм земље, а уочи премијере објављен је и званичан трејлер.

Филм Вера је шпијунски трилер са елементима мелодраме, инспирисан истинитом причом о Вери Пешић, четворострукој шпијунки из времена Другог светског рата, коју су неки називали „српска Мата Хари“.

У лавиринту шпијунских игара на Балкану, од Беча до Цариграда, Вера Пешић опстаје међу југословенским, немачким и британским шпијунима с двоструким и троструким агендама, сама, без идеологије, али одлучна да се бори и преживи.

Филм Вера је прича о жени у мушком свету, чиме је релевантан за савремени тренутак. Од младе жене која је волела холивудске филмове, светлости велеграда и желела гламурозне авантуре, на крају је Вера Пешић постала невољни сарадник окупатора оптужен за издају.

Паралелно са акционом, шпијунском линијом радње, фокус филма је на Вериној интимној, психолошкој драми у контексту тајне њеног порекла.

Јована Стојиљковић у главној улози фантастично доноси Веру Пешић, а уз њу ћемо гледати и Петра Зекавицу, Тихомира Станића, Виктора Савића, Николу Коју, Александра Срећковића, Аниту Манчић, Џека Димића, Вука Костића, Небојшу Дугалића, Бојана Жировића.

Редитељ филма је Недељко Ковачић, сценаристи Кристина Ђуковић и Недељко Ковачић, оригиналну музику потписује Мањифико, а продуценткиња филма је Данка Милошевић.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво