Читај ми!

Приводи се крају снимање филма о Енцу Ферарију, Адаму Драјверу поверена главна улога

На Пјаца Виторија у центру Бреше, граду у северном региону Ломбардије у Италији, започело је завршно снимање биопика Мајкла Мана „Ферари" који ће испричати живот Енца Ферарија, власника аутомобилске куће.

У холивудској продукцији учествује и велики број познатих глумаца попут Патрика Демпсија који глуми возача Пјера Таруфија, затим Адам Драјвер који глуми Енца Ферарија, Пенелопе Kруз у улози Лауре Ферари, Kристијан Бејл и Шајлин Вудли која глуми Лину Ларди.

Адам Драјвер поново глуми једног великог Италијана након што је био Маурицио Гучи у филму Кућа Гучијевих у коме му је партнерка била Лејди Гага.

Радња филма прати бившег возача тркачких аутомобила, Енца Ферарија, чија је компанија, коју су он и супруга Лауре створили ни из чега десет година раније, запала у проблеме. Њихов турбулентни брак се суочава са трагичним губитком сина  и покушајима да прихвате другог који је рођен током рата, а у филму има 12 година.

Ферари одлучује да поврати губитак и све наде улаже на чувену трку Хиљаду миља (Mille miglia). Једна четвртина филма ће бити посвећена чувеној трци из 1957. на којој је победио Пјеро Таруфи, кога су због беле косе звали Сребрна Лисица, возећи „ферари 315“.

Но, та трка остаје запамћена и по трагичном инциденту који је изазвао „ферари 335С“ кога је возио Де Портаго. До несреће је дошло због пуцања гуме и аутомобил је улетео у публику. Погинули су возач и сувозач и деветоро гледалаца, међу којима и четворо деце. После овог инцидента трка Хиљаду миља је била забрањена и њоме је окончана једна епоха.

Радња филма се дешава када Енцо Ферари има 59 година, док је Адам Драјвер млађи скоро двадесет година, па је његова трансформација фантастична.

Директор фотографије је добитник Оскара Ерик Месершмит, сценограф је Марија Ђурковић која је номинована за Оскара и која је велики део детињства провела у бившој Југославији као и Масимо Kантини Парини који је задужен за костиме, те два пута номинован за Оскара као и Пјетро Скалија, монтажер који га је добио два пута.

Филм који ће изаћи у биоскопе 2023. године, а снимљен је по књизи Брока Јетса Енцо Ферари - човек и машина.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи