Читај ми!

Штреца за Гиниса – хорор серија Поноћни клуб рекордер по броју застрашујућих сцена

Нова Нетфликсова хорор серија оборила је светски рекорд по броју застрашујућих сцена већ у првој епизоди, више него иједна друга серија снимљена до сада.

Серија Поноћни клуб (The Midnight Club), која је доступна на стриминг платформи Нетфликс, уврштена је у Гинисову књигу рекорда након што је по броју сцена за штрецање у првој епизоди надмашила све до сада снимљене.

Ово је свакако добра реклама за нову серију, коју потписује Мајк Фланаган, чији претходни пројекти за Нетфликс укључују The Haunting of Hill House, његов наставак The Haunting of Bly Manor и Midnight Mass 2021.

Фланаган је такође режирао филмове Hush и адаптацију наставка култног филма Исијавање урађеног по сценарију Стивена Кинга под називом Doctor Sleep.

Да иронија овог светског рекорда буде већа, Фланинган је у прошлости врло гласано заговарао став да не воли овакве сцене које препадају гледаоце.

„Целу своју каријеру сам се тотално за...авао са овим сценама препадања (jump scares) као концептом, и желео сам да се уверим да је ово приписано и мени, колико и серији, и Нетфликсу, и свима нама који смо људима приредили овај ужас“, рекао је Фланаган за Дедлајн, преноси Индепендент.

„Сада имам своје име у Гинисовој књизи светских рекорда за штрецање публике, што значи да следећи пут када добијем сценарио, могу да кажем: 'Знате, као тренутни светски рекордер за сцене препадања, не мислим да нам једна треба и овде'“.

Поноћни клуб, који су заједно креирали Фланаган и Ли Фонг, адаптација је истоименог романа Кристофера Пајка. Прати групу смртно болесних тинејџера у болници Брајтклиф, који се састају сваке ноћи у поноћ да причају једни другима страшне приче.

број коментара 0 Пошаљи коментар