Читај ми!

Друга сезона Браниоца, враћамо се у судницу и најинтриганијим процесима у СФРЈ

Серија „Бранилац“, чија друга сезона сутра почиње на нашој телевизији, рађена је према истинитим случајевима које су описали адвокати Оливер Ињац и Филота Фила, као и по оригиналним предметима адвоката Вељка Губерине и Томе Филе. Драма, трилер, акција, истините приче о судбинама људи у којима лако можемо сви да се замислимо, чине ову серију другачијом.

„Случајеве смо, пре свега, бирали по томе колико су интересовање изазвали у јавности, али један од важнијих фактора је био да су се тицали обичних људи који су се нашли у преломним животним ситуацијама, починили недела и уништили своје и животе себи драгих људи“, објашњава ауторка серије Јелена Светличић.

Према њеним речима, гледаоци су се у многима од њих препознали, јер су то људи који живе неки свакодневни живот и од којих се никада не би очекивало да почине неки злочин.

Оно што је посебно заинтригирало док је осмишљавала серију је понашање и држање адвоката током процеса.

„Када сам дошла до судских предмета, где су сачувана писма и преписке адвоката са својим брањеницима, схватила сам да је то заиста живот. Ти адвокати су веровали у оно што раде, борили се за људски живот. Нису увек тражили ослобађајућу пресуду, али су се борили да их сачувају да не буду погубљени јер су веровали да човек треба да има другу шансу“, истиче Светличићева.

Глумац Александар Ђурица има специфичан положај – у првој сезони серије глумио је човека ком је суђено, а у овој глуми адвоката Јована Баровића.

„Мислим да ми је улога адвоката била изазовнија. Тај случај је јако занимљив и тај читав процес против Јанка Кривокапића је 70-их година потресао читаву Југославију и уздрмао темеље те монолитне државе“, наводи Ђурица.

Адвокат Јован Баровић, ког глуми, је фасцинантан и из разлога што је, како каже, он бирао да брани дисиденте и био увек на њиховој страни.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи