Читај ми!

Радио Београд чине људи – Из века у век

Радио Београд, једна од 10 најстаријих радио-станица у Европи, обележава 98 година постојања. Архивско благо, модеран и квалитетан програм, најсавременија студијска опрема и дигитализована продукција, чине га и даље најутицајнијим радиом на Балкану.

Радио Београд, први електронски медиј на Балкану, годишњицу обележава под мотом „Из века у век“. Један од најстаријих радија у Европи почео је емитовање шест месеци после Радио Париза – у исто време када и Радио Беч. Деведесет осам година касније, у плану је производња 192 сата програма дневно. У најави је и апликација за мобилне телефоне.

„Радио Београд жели да задржи свој квалитет, кредибилитет и истовремено да повећа слушаност. То није увек једноставно у време сурових технолошких револуција, напредака и пословања које захтева један компјутер и плеј листу. Радио Београд чине људи и Радио Београд ће и убудуће чинити људи и у наредном веку – Из века у век“, рекао је Милан Недић, директор Радио Београда.

Посебно признање Златни микрофон додељено је композитору Радету Радивојевићу. Са дуже од пет деценија музичког стваралаштва уписао је више од 300 трајних снимака у Тонском архиву Радио Београда.

„Везан сам баш за Радио, ево овде из Студија 6, у коме сам стварно провео силне дане и ноћи, одавде су кренуле моје песме за Евровизију. Када некад чујем моје песме уопште не знам како сам их направио. Немам тај порив, као да су неке туђе песме“, каже Радивојевић.

Посебно признање Златни микрофон додељено је и имунологу Срђи Јанковићу. За допринос развоју и слушаности награде су добили и Мирослав Војводић, Ивана Неимаревић, Драган Миљковић. Додељене су и три студентске награде „Неда Деполо“.

Радио Беград наставља да поставља стандарде радиофонског стваралаштва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво