Читај ми!

Снимање серије „Круна“ паузирано након смрти краљице Елизабете

Из поштовања према преминулом британском монарху, продукција историјске драме „Круна“, у чијем средишту пажње је краљевска породица, највероватније ће привремено бити обустављена, наводи један од аутора сценарија изузетно популарне и награђиване „Нетфликсове“ серије.

Круна је љубавно писмо њој и за сада немам шта да додам, само тишина и поштовање. Очекујем и да ћемо престати да снимамо из поштовања“, рекао је Питер Морган у писаној изјави за Дедлајн поводом смрти британске краљице Елизабете Друге.

До сада су приказане четири сезоне серије, за новембар је најављено емитовање пете, а у току је снимање шесте сезоне.

„Нетфликс“, према писању Дедлајна, већ дуго има план за случај да краљица умре током приказивања серије.

Један од редитеља и продуцената Круне рекао је 2016. године, када је прва сезона серије премијерно приказана, да ће екипа прекинути снимање и остале продукционе активности на неко време ако се то догоди. 

„Нико од нас не зна када ће то време доћи, али било би исправно и примерено да искажемо поштовање према краљици. Било би то једноставно признање и знак поштовања. Она је глобална фигура и то је оно што треба да урадимо“, објаснио је тада Стивен Далдри, редитељ и продуцент серије.

Клер Фој, Оливија Колман и Имелда Стонтон тумачиле су улогу Елизабете Друге у различитим фазама њеног живота током серије. Свака глумица, и то се од самог почетка знало, добила је прилику да игра британску краљицу током две сезоне серије. Стонтонову публика тек треба да види у овој роли. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи