Читај ми!

У Врњачкој Бањи награђени филмови "Небеса", "Келти" и "Златни дечко"

Фестивал филмског сценарија, 46. по реду, који се одржава у Врњачкој Бањи, доделом награда биће званично затворен. Прва награда припала је сценарију Срђана Драгојевића за филм "Небеса", док је жири новинара и филмских критичара, награду "Славко Лазаревић" доделио сценарију Милице Томовић и Тање Шљивар за филм "Келти".

Прву награду, освојио је један ''стари вук'' - Срђан Драгојевић, пише између осталог у образложењу чланова жирија Милана Пузића, Милутина Петровића и Дејана Зечевића.

„Црнохуморна, дубоко промишљена комедија која има заиста озбиљне консеквенце и која некако заиста приказује дезавуисани свет у коме живимо. Из еснафа и као професор сценаристике гледали смо које су најбоље саздане приче.", рекао је Милан Пузић,сценариста и председник жирија.

Друга награда је додељена сценарију Љубице Луковић, по роману Јасминке Петровић, за филм Лето када сам научила да летим, јер је тачно, једноставно и ретко ефикасно исплела емотивну причу о одрастању.

Трећа награда припала је сценарију Вука и Алексе Ршумовића и Огњена Јанковића за филм Златни дечко, који се на уверљив начин хвата у коштац са помало клишеизираном темом криминогеног савременог друштва. На фестивалу је било најразличитијих филмских прича, жанрова и продукцијских буџета. Било је задовољних, незадовољних, више глумаца, мање сценариста.

„Мој утисак је да је ипак мало више глумаца него сценариста, бар пет пута више. Живимо у туристичком месту које захтева и свој гламур и на тај начин дижемо и сам фестивал и Врњачку Бању у погледу туризма.", истакао је Саша Миленковић, директор Културног центра Врњачке Бање.

Свечаном доделом награда и доласком Срђана Драгојевића биће затворен 46. Фестивал филмског сценарија.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи