Читај ми!

Највише признања „Срце Сарајева“ припало серијама приказаним на РТС-у

На Сарајево филм фестивалу награда „Срце Сарајева“ за најбољу драмску телевизијску серију припала је „Подручју без сигнала“, а за комедију „Адвокаду“. Од седамнаест номинованих серија из региона, седам је емитовано на Првом програму РТС-а.

Да регион има серијски програм који може да парира и светској продукцији показале су серије номиноване за „Срце Сарајева“. Од ове године награда се додељује у две категорије, најбоље драме и најбоље комедије.

Јединствену и храбру хумористичку серију Адвокадо у продукцији РТС-а, стручни жири наградио је признањем за најбољу комедију, а глумици Јасни Ђуричић за улогу у том остварењу доделио још једно „Срце Сарајева“.

„То је некакав хумор који није уобичајен, на који наша публика у Србији није навикла. Ја сам искрено љубитељ црног хумора и Адвокадо је свакако храбар избор продукције и свих нас заједно“, наглашава Јасна Ђуричић.

„Мислим да је свакако велики успех за нашу кућу, поговото што су од серија које су добиле награде у Сарајеву скоро све емитоване у нашој кући“, истиче Марко Новаковић, одговорни уредник драмског и домаћег серијског програма РТС-а.

Најбоља драмска серија је регионална копродукција Подручје без сигнала која је освојила и награде за сценарио, режију, главног глумца и женску епизодну улогу.

Велики успех остварила је и мини-серија Чудне љубави која је такође емитована на нашем Првом програму. Да неке улоге стижу у право време потврђује и Славко Штимац коме је улога Митра у Црној свадби донела признање за најбољег епизодног глумца.

„Био ми је изазов зато што се разликује од ликова за које сам добијао понуде. Мало сам разбио стереотип, добро је написана улога то је најважније од свега и остало је било до мог искуства и интуиције“, сматра Славко Штимац.

Регионалне филмске и телевизијске звезде у добром су друштву светски познатих редитеља и глумаца. Једна од највећих звезда фестивала је глумац Мадс Микелсен, који је дошао по признање за изузетан допринос филмској уметности.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво