Читај ми!

"Подручје без сигнала" и "Адвокадо" најбоље серије у Сарајеву

Сарајево филм фестивал (СФФ) доделио је вечерас награде "Срце Сарајева" за најбољу драмску серију хрватском "Подручју без сигнала", а за комедију српском "Адвокаду".

На додели награда најбољим регионалним серијама, "Срце Сарајева" за најбољу глумицу у драмској серији награђена је Ивана Вуковић за српски Кљун, док је најбољи глумац Изудин Бајровић за Подручје без сингала.

У категорији "Најбоља главна глумица - комедија" награђена је Јасна Ђуричић за Адвокадо, док је најбољи главни глумац Мустафа Надаревић (1943-2020) у босанско-херцеговачкој серији Луд, збуњен, нормалан.

У категорији "Звијезда у успону - комедија" награду је добио Јован Јовановић за српске Чудне љубави.

За најбољу епизодну глумицу у драмској серији "Срцем Сарајева" награђена је Лана Барић за Подручје без сигнала, док је најбољи епизодни глумац Славко Штимац за улогу у српској Црној свадби.

"Звијезда у успону" је глумац Кљуна Стефан Вукић.

Најбољи редитељ једног наставка драмске серије је Далибор Матанић за Подручје без сигнала, док су за један наставак исте серије "Срце Сарајева" за драмски сценарио добили Хана Јушић, Јелена Паљан и Милан Ф. Живковић.

За награде "Срца Сарајева" за телевизијске серије 28. СФФ-а било је номиновано 17 регионалних серија, а доделу је водио глумац Тарик Филиповић.

О добитницима награда одлучивао је струковни жири састављен од више од 400 филмских професионалаца из региона.

Данском глумцу Мадсу Микелсену je претходно уручено "Почасно срце Сарајева" за изузетан допринос филмској уметности.