Читај ми!

Наставак Џокера је лудило за двоје

Редитељ Тод Филипс објавио на друштвеним мрежама да снима другог „Џокера“. Хоакин Финикс већ прионуо на читање сценарија за наставак филма.

Званично је објављено да ће се Хоакин Феникс вратити као Артур Флек у наставку филмског хита „Џокер“ Тода Филипса, овенчаног Оскаром 2019. године. Филипс је написао сценарио за другог „Џокера“ заједно са Скотом Силвером. А на друштвеним мрежама је објављена предња страна сценарија под насловом „Лудило за двоје“.

Први „Џокер“ из 2019. је сатирична прича о човеку који није симпатичан а ни неко ко изазива емпатију. Реч је о негативцу из стрипова и филмова о Бетмену. У почетку комичар и кловн, онда постаје насилник спреман да уништи цео Готам.

После великог успеха код публике и критике, филм је зарадио више од милијарду долара. Чак 12 номинација за Оскара – за најбољи филм, режију, најбоље адаптирани сценарио... Хоакин Феникс је добио Оскара за најбољу мушку улогу, а Хилдир Гвиднадоутир за оригиналну музику.

Иако Филипс није изнео детаље о новом „Џокеру“, верује се, на основу дела сценарија, да је то прича о Џокеру и Харли Квин, коју је раније играла Марго Роби.