Читај ми!

Хероји Халијарда – ратна драма о крају Другог светског рата у Србији

У селу Неменикуће на Космају настављено је снимање филма „Хероји Халијарда” у режији Радоша Бајића. У припреми је и телевизијска серија, а екипа се ускоро сели у околину Горњег Милановца и Чачка где ће током лета пасти последња клапа овог великог пројекта.

Филм Хероји Халијарда је ратна драма о крају Другог светског рата у Србији. У средишту приче је херојски подухват спасавања савезничких пилота у лето 1944. Са импровизованог аеродрома у Прањанима евакуисано је 508 авијатичара савезничких снага, и то се сматра једном од најуспешнијих спасилачких мисија иза непријатељских линија.

„Велика тема, велики пројекат, преко 120 глумаца, преко 100 снимајућих дана и наша снажна амбиција да направимо једно озбиљно уметничко дело, мислим на филм, а такође једну озбиљну и снажну телевизијску серију”, истакао је Радош Бајић, редитељ и сценариста.

У сенци историјских дешавања је породична драма. Два брата се боре на сукобљеним странама. У главним улогама су Петар Божовић, Жарко Лаушевић, Никола Ракочевић, као и тридесетак глумаца са енглеског говорног подручја.

„Поред те, на историјским чињеницама засноване приче ово је такође снажна људска и породична прича. Осим што говори о херојству, приказује и како рат утиче на обичне људе”, рекао је глумац Скот Александер Јанг.

Премијера филма Хероји Халијарда планирана је за јесен следеће године, а после тога ће на нашем програму бити приказана мини-серија „Ваздушни мост”.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво