Читај ми!

Премијера новог филма Радивоја Раше Андрића „Лето када сам научила да летим“

Дугоочекивани филм Радивоја Раше Андрића „Лето када сам научила да летим“ синоћ је премијерно приказан у Комбанк дворани, а данас је почео његов живот у биоскопима.

Уместо камповања са друштвом дванаестогодишња јунакиња Софија летује са две бабе на Хвару. Иако распуст обећава само досаду, пред девојчицом су незаборавни догађаји – откривање породичне тајне, први пољубац, нова пријатељства.

„Овај филм ме доста променио, да, пуно ме је променио у смислу мог начина размишљања, у смислу да имам већу свест о томе шта говорим и у смислу да имам већу свест о последицама распада Југославије и о сазревању“, каже Клара Хрвановић која глуми Софију.

Клара Хрвановић освојиће млађе генерације, Олга Одановић у улози, рекло би се, помало напорне бабе и Снежана Синовчић као луцкаста баба-тетка измамиће гледаоцима обиље смеха и суза. У причи о одрастању су и Жарко Лаушевић и тинејџери из Сплита и Београда.

„Овај филм јесте духовит али и има неку дивну емоцију, кроз цео филм се носи та нека, осећа се у ствари тај неки проблем који баба Маре носи и то ми је био као глумици велики изазов“, наводи Олга Одановић.

Филм је сниман у копродукцији Србије, Хрватске, Бугарске и Словачке.

„Највећи изазов ми је био то да ли сам способан да снимим дечји филм. То ми је био и страх на почетку јер, ипак некако, ови моји досадашњи филмови су мало ипак друкчији“, истиче редитељ Раша Андрић.

Сценарио је написала Љубица Луковић према истоименој књизи Јасминке Петровић.

„Филм одише добротом и љубављу и позивам читаве породице да гледају и да после тога мало и попричају“, каже Петровићева.

Лето када сам научила да летим је дечји филм за одрасле који позива на разумевање, опраштање и помирење. После приказивања у Србији видеће га и публика у Босни и Херцеговини и Црној Гори, а у Хрватској на лето.

број коментара 0 Пошаљи коментар