Читај ми!

Термин за културу и уметност сваке вечери на РТС - oд Бате Живојиновића, преко Нинове награде до Достојевског и Боувија

Вечери које проводимо код куће као да немају крај... Потребно вам је да заборавите на не баш пријатну свакодневицу? Уморни сте од лоших вести, ријалити програма и јефтине забаве, а биоскопи, позоришта и изложбе чине вам се даље него икада? Нека од сада сваке вечери РТС 2 буде ваша сигурна зона за уживање - екслузивно резервисана за културу и уметност.

Пред вама су најбоља телевизијска и позоришна остварења, документарне и специјалне емисије, разговори са људима чији су животи обележили наше доба, најновије светске вести из културе и уметности... Сазнајте, подсетите се и обогатите ум!

Недеља је почела "Драмским понедељком" - јануар је посвећен циклусу "Велики српски глумци", па тако понедељком увече гледамо филмове Велимира Бате Живојиновића - 31. јануара циклус затвара филм "Реквијем за тешкаша".

Уторак је резервисан за ауторске емисије уредника и критичара специјализованих за поједине уметности и области у култури. Овог уторка, 25. јануара, од 21.45, гледамо ауторску емисију Јасмине Врбавац "Вавилон" у којој чланови жирија за доделу НИН-ове награде и награде Београдски победник коментаришу протеклу романескну сезону.

Средом, магазин "Kултурни центар" доноси најважније вести из домаћег и страног културног живота, разговоре, прилоге о јубилејима и феноменима, критике актуелне уметничке продукције. Ове недеље биће речи о особености представа насталих према делима Достојевског на нашим позоришним сценама, а гошћа емисије је глумица Тања Бошковић, добитница награде "Жанка Стокић". У емисији ће бити речи и о више од четири деценије рада групе Електрични оргазам, о новом филму у нашим биоскопима, "Kинг'с ман", о књизи "Транзитна виза" Ане Зегерс, Фестивалу кореографских минијатура, годишњици рођења Дејвида Боувија...

Четвртак је посвећен документарном програму. Овог четвртка, 27. јануара, емитујемо документарни филм "Уметност сећања" ауторке Јелене Раденовић. Филм се бави монументалним споменицима подигнутим у периоду социјализма који су протеклих година поново "откривени" од стране публике широм света.

Петком се смењују ауторске емисије "Час анатомије" Марије Ненезић, "Савремени светски писци" Неде Валчић-Лазовић и циклус емисија "Kреатори серија" Лидије Божић. Овај петак резервисан је за дебатну емисију "Час анатомије" о појединцу данашњице између ескапизма и егоизма.

Суботом гледамо емисију Сање Милић "До детаља". Ове суботе, гост је Саша Панчић, уметник који, иако по образовању сликар - ствара у свим визуелним медијима.

Недеља је резервисана за циклус емисија "Метаморфозе" ауторке Оливере Милошевић који се бави нашим најзначајнијим позоришним уметницима. Ова епизода посвећена је глумици Светлани Бојковић.

Седам дана недељно, сваке вечери у 22 часа уживајте у темама које волите, само на РТС 2.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара