Читај ми!

Повратак у Средњу земљу, стигао тизер за Амазонову серију „Прстенови моћи“

Вео мистерије који је окруживао најскупљу серију у историји полако је почео да пада – нова екранизација дела Џона Р. Р. Толкина носиће име „Господар прстенова: Прстенови моћи“ и бавиће се дешавањима другог доба Средње земље када је искован Једини прстен.

„Прстенови моћи везују све велике приче другог доба Средње земље – ковање прстенова, успон мрачног господара Саурона, епску причу краљевства Нуменор и последњег савеза вилењака и људи“, кажу аутори серије Џеј Ди Пејн и Патрик Макеј.

Објављен је и кратак тизер у којем наратор прича о ковању прстенова моћи – три прстена за вилењачке господаре, 7 за тврдоглаве патуљке и 9 за владаре људске расе – и, наравно, Јединог прстена који има моћ да их све контролише, који је Саурон исковао у тајности.

„Све до сада, гледаоци су на екрану видели само причу о Једином прстену, али пре њега било их је 19. Узбуђени смо да поделимо ову епску причу са свима“, истакли су аутори.

Прва сезона снимљена је на Новом Зеланду, док ће продукција друге бити настављена у Великој Британији.

„Амазонова" екранизација дела Џ. Р. Р. Толкина је најскупља ТВ серија свих времена. Компанија је Толкиновој задужбини, „Харпер и Колинсу“ и „Ворнеру“ платила 250 милиона долара за права.

Осим тога, одвојено је невероватних милијарду долара за снимање пет сезона.

Додатни детаљи радње и даље се чувају у тајности, али се и из мало информација из тизера може закључити да ће серија бити смештена у друго доба Средње земље.

Оно почиње са заробљавањем и протеривањем првог мрачног господара Мелкора, а завршава са првим уништењем Саурона, најоданијим Мелкоровим слугом и главним антагонистом Господара прстенова из трећег доба Средње земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво