Читај ми!

Златни глобуси у знаку филма „Моћ пса“ и серије „Наследници“, звезде бојкотовале награде

Велики победници овогодишњих Златних глобуса су „Нетфликсова“ вестерн психолошка драма „Моћ пса“ и хит серија „Наследници“ у продукцији ХБО-а. Овогодишња додела остаће упамћена по одсуству филмских звезда и представника студија који су у знак протеста против Холивудског удружења страних новинара бојкотовали церемонију.

„Нетфликсова“ драма Моћ пса проглашена је најбољим филмом у категорији драме, а редитељка Џејн Кампион постала је тек трећа жена која је добила Златни глобус за најбољу режију. Коди Смит Макфи освојио је награду за најбољу споредну улогу.

Вил Смит проглашен је најбољим глумцем за улогу у филму Краљ Ричард, док је Никол Кидман добила Златни глобус за најбољу глумицу за улогу Лусил Бол у остварењу Being the Ricardos.

Римејк West Side Story Стивена Спилберга доминирао је категоријама мјузикла и комедије, освојивши награде за најбољи филм, глумицу (Ракел Зеглер) и споредну женску улогу (Аријана Дебосе). Ендрју Гарфилд проглашен је за најбољег глумца у мјузиклу или комедији за улогу у филму Tick, Tick... Boom!.

Што се телевизијских награда тиче, хит серија Наследници од ХБО-а покупила је признања за најбољу драму, најбољег глумца (Џереми Стронг) и најбољу споредну глумицу (Сара Снук). ХБО је доминирао и у категорији комедија, у којој је серија Hacks однела Златни глобус. 

Сабласна атмосфера

Додела Златних глобуса један је од највећих догађаја седме уметности, а церемонија је по правилу гламурозни дефиле најпопуларнијих звезда из света филма, музике, моде...

Ове године, међутим, Холивуд је бојокотовао доделу због бројних контроверзи и неморалних пракси у Удружењу страних новинара акредитованих у Холивуду.

Наиме, удружење нема ниједног члана црне боје коже. Осим тога, доведена је у питање и објективност чланова Удружења и жирија, због тесних веза са холивудским продукцијским компанијама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара