Читај ми!

Премијера филма „Златни дечко“ – прича о вансеријском таленту и другој шанси

Премијера филма „Златни дечко“ заказана је за 11. јануар. Ово дебитантско остварење Огњена Јанковића, рађено по сценарију Вука и Алексе Ршумовића, као и самог редитеља, са Денисом Мурићем у насловној улози, прича о младом, вансеријски талентованом фудбалеру, који је мета различитих интереса.

У филму Златни дечко окупила се сјајна глумачка екипа: Денис Мурић, Петар Стругар, Андрија Кузмановић, Игор Бенчина, Љубомир Булајић, Тихомир Станић, Страхиња Блажић... С обзиром на доминацију мушких ликова, гост Јутарњег програма, продуцент Угљеша Јокић, напомиње да се ипак не може рећи да је у питању искључиво „мушки филм“.

„Радња је више везана за нешто што се дешава иза фудбалског терена, а не на самом терену и наравно да има и женских улога. Ту су Јована Гавриловић и Алиса Радаковић и имамо лепе две женске приче које су настале на основу истинитих догађаја, а самим тим живот увек има и љубавну причу“, напомиње Јокић.

Филм Златни дечко редитеља Огњена Јанковића прати причу о Денису Марковићу, младом талентованом фудбалеру, проблематичног темперамента, који од ране младости, због свог талента, постаје мета различитих интереса.

„Постаје мета различитим структурама које би желеле да уновче његов таленат, па између осталог и лик који ја тумачим, а који се појављује у одређеном тренутку у његовој каријери, преузима његову каријеру и почиње да се бави њом да би је превео у легалне токове“, наводи глумац Петар Стругар.

Филм Златни дечко је прича о томе куда вас све може одвести таленат, али и прича о другој шанси.

„Јесте прича о другој шанси“, додаје Стругар, „Јер због свега тога што се урушило на тог једног младог човека кога игра Денис, доста је утицало на то да његов бунтовни карактер исплива и направи озбиљне гафове у својој каријери, да би дошао на крају до мене као менаџера у филму, који му помаже да се среди и врати поново на велика врата и реши се својих демона“.

Жанровски, филм се може сврстати у драму-трилер. Има и акционих и љубавних елемената, тако да се може рећи да живот пише најбоље сценарије, додаје продуцент Јокић.

Петар Стругар који је имао запажену улогу у филму Монтевидео наглашава да Златни дечко нема никаквих додирних тачака са овим делом, осим што се ради о фудбалу.

С обзиром на поновно захуктавање пандемије, тешко је предвидети какву гледаност ће филм имати, али како наглашава Угљеша Јокић, екипа је јако задовољна и поносна како филм изгледа, али да је евидентно да је и интересовање публике велико.

„Већ је пар сала распродато. Премијера је распродата за пола сата, тако да надамо се најбољем“, додаје Јокић.

Филмови оваквог формата најчешће продужавају свој живот као ТВ серије, али тренутно је пажња усмерена само на филм, но продуцент обећава да ће се појавити и серија.

„Али зато ће телевизијска премијера овог филма бити за првомајске празнике на РТС-у“, најављује продуцент Угљеша Јокић, на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи