Читај ми!

Серију „Нечиста крв“ пратио сваки трећи гледалац у Србији

Најгледанији садржај на свим телевизијама јуче је била прва епизода серије „Нечиста крв“ редитеља Милутина Петровића и Горана Станковића, по сценарију Војислава Нановића, која је премијерно емитована на Првом програму РТС-а.

Сваки трећи гледалац у Србији синоћ је пратио телевизијску премијеру дуго очекиване породичне саге рађене по мотивима књижевних дела Боре Станковића. На путовање у епоху, у другу половину 19. века кренуло је скоро милион и по људи који су гледали почетак приче о три генерације једне врањанске породице.

Ликови и сцене из филма Нечиста крв: Грех предака чине само прве три епизоде серије, док наставак открива судбине потомака главних јунака, 19 година касније.

„Ово је једно ново читање. Дешава се у епохи о којој је Бора писао, али је потпуно свеже, ново је. Оно што је занимљиво је да сам сценарио комбинује много дела Боре Станковића. Тако да кад мислите да знате о чему се ради и кад мислите да вам је познато вас ће серија онда изненадити јер није онако како је записано код Боре, већ су многи елементи увезани и нека врста надоградње се направила овим сценаријем, а онда и скупом свих аутора и глумаца који су се око овог дела окупили“, наводи редитељ Горан Станковић. 

Прву епизоду серије испратиле су и позитивне реакције на друштвеним мрежама. Да је сценарио Војислава Нановића обогатио и надоградио ликове које смо упознали у приповеткама и романима потврђује и глумац Драган Мићановић кога ћемо у серији гледати од следеће недеље, у улози ефенди Мите.

„Омиљени мотив Боре Станковића, који покреће све његове ликове, то је љубав, неостварена љубав. Тако да је и Воја Нановић у адаптацији овог сценарија по делима Боре Станковића оправдао и Ефенди Миту кроз такође неостварену љубав“, објашњава Мићановић.

Сваке суботе и недеље, после Дневника очекују нас нове од 10 епизода серије Нечиста крв.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво