Читај ми!

Теодора Драгићевић: Стојнина љубав према Мити је најчистија и најискренија на свету

На Првом програму РТС-а почело је емитовање серије „Нечиста крв“ – породичне саге врањанске породице у другојполовини 19. века. Младу глумицу Теодору Драгићевић гледамо у једној од главних улога, слушкине Стојне, ванбрачне ћерке газда Трифуна која је заљубљена у свог брата.

Серија Нечиста крв је заснована на књижевном делу Боре Станковића према сценарију који је седамдесетих година написао Војислав Воја Нановић, а који је после скоро пола века случајно пронашао редитељ Милутин Петровић.

Гошћа Јутарњег програма, млада глумица Теодора Драгићевић наводи да је Милутин Петровић прави заљубљеник у овај пројекат, сценарио и дело Војислава Нановића као сценаристе.

„Колико ја знам, он је знао за тај сценарио и тражио га је годинама и пронашао га је у архивама РТС-а. Пре неки дан сам чула од продуценткиње филма да га је пронашао још пре четири године и од тада је кренуо рад на овом пројекту“, каже глумица.

У серији Нечиста крв Теодора Драгићевић тумачи лик Стојне, младе служавке у кући хаџи Трифуна, која је од детињства занесена његовим сином Митом. Њихова веза производи велику узнемиреност у породици јер су они у ствари брат и сестра, што ни она ни он не знају.

„Тада се много више ствари скривало. Тада се о много више ствари ћутало и зато је то, ако може тако да се каже, нормалнија ситуација за то време. Што се тиче моје улоге, било је тешко играти јер је то најчистија и најискренија љубав на свету. То је прва љубав која се човеку догоди у животу и од кад је била мала, она мисли на њега“, објашњава Теодора Драгићевић.

Било јој је задовољство да ради са својим искусним и познатим колегама, за које каже да су били спремни да јој помогну и да је посаветују.

„Нела Михаиловић је увек била ту. Играла сам с њом у још једном пројекту после овога. Много волим Нелу као глумицу и као особу“, наглашава Теодора Драгићевић, Стојна из серије Нечиста крв.

број коментара 0 Пошаљи коментар