Читај ми!

Почиње серија „Нечиста крв“: Заводила је момке и живела по својим правилима – ко је била Цона

У суботу, 4. децембра, на Првом програму РТС-а, у 20 часова почиње емитовање серије "Нечиста крв". Још само пет дана остало је до почетка емитовања серије, чија је прича заснована на  књижевним делима Боре Станковића.

Овај велики пројекат настао је у продукцији РТС-а и "This and That Production", према сценарију који је седамдесетих година прошлог века написао Воја Нановић, док режију потписују Милутин Петровић и Горан Станковић.

Филм "Нечиста крв - грех предака" одушевио је домаћу биоскопску публику, а серија доноси обиље нових сцена и наставак приче о пропадању велике врањанске породице.

Део изузетне глумачке екипе серије је и Катарина Радивојевић, која тумачи улогу Цоне - жене која је средином 19. века живела животом који би се сматрао необичним чак и данас.

Цона је Хаџи Трифунова сестра, самоуверена зрела жена која носи оружје. Она ужива у томе да заводи младе момке и да их лако мења кад јој досаде. Као сестра имућног газде и неко ко се и сам успешно бави трговином, Цона је изборила велику слободу у строгом патријархалном друштву.

"Ти добро знаш да и ја умем да се светим", каже Цона свом брату Трифуну када дође време за супротстављање Турцима.

Катарина Радивојевић признаје да јој је било тешко да се поистовети са овим ликом, због необичне страсти коју Цона има:
"Тако заводити младе момке - мени је то страно и то сам негде морала да оправдам. То ми је био изазов и најтежи део глумачког задатка, зато што нисам могла да поверујем у то да она иде за тако младим момцима и има страст према њима... Рекла сам редитељу да не знам како ћемо то да направимо, а да изгледа реално. Надам се да смо успели...".

Како изгледа буран живот Цоне и шта ће њене одлуке донети будућим генерацијама породице, гледајте од 4. децембра, сваког викенда у 20 часова само на РТС-у.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи