Читај ми!

Нове приче из самог „Срца злочина“

Сваког уторка од 22 часа, на Првом програму РТС-а гледамо нову сезону играно-документарног серијала „Срце злочина“ који се бави темама из црне хронике о којима је јавност највише причала. Тим који предводи Вељко Медић обрадио је девет случајева разјашњених и неразјашњених случајева убистава.

У трећој сезони играно-документарне серије Срце злочина, говори се у убиствима бившег председника Кошаркаског клуба Партизан, Радојице Никчевића, полицијских инспектора Мирослава Бизића, Драгана Радишића, Драгана Симића, Милорада Влаховића, Момира Гавриловића и Војислава Јекића, убиству деце у кафићу „Панда" у Пећи 1998, убиству адвоката Драгослава Огњановића, затим таксисте Тиосава Јанковића и убиству Шефке Хоџић.

„Овај серијал је на неки начин микс претходне две сезоне Срца злочина. У првој сезони смо се бавили расветљеним, односно окончаним случајевима, а у другој нерасветљеним злочинима. Овде ћемо имати и неразрешена убиства, али и разрешена. Имамо случајеве који су непристојно дуго нерешени, односно, и даље су у фази истраге и случајеве кој су решени, а који су се десили пре 50 или 30 година, али су разветљени у неком разумном року“, објашњава аутор серијала, Вељко Медић.

Карактеристично је, додаје гост Јутарњег програма, да тамо где нема утицаја велике политике или великог новца, такви случајеви се релативно брзо и лако решавају.

Медић признаје да је било случајева које су почињали да раде, али да су морали да одустану јер чак ни чланови породице нису били спремни да помогну, нити је у списима било могуће пронаћи довољно материјала да се тема обради.

И ова сезона серије Срце злочина је такође рађена у сарадњи са продукцијама „Вижн тим“ и „Синамом“. Редитељи су били Душан Поповић и Ивица Видановић, сценаристи Божидар Кнежевић и Александар Радуловић, а директори фотографије Александар Калезић и Братислав Стефановић.

Саговорници су и бивши полицајци, адвокати, новинари, људи који су анализирали психолошке профиле и жртава и убица у случајевима који су разрешени, социолози, лекари и саговорници разних других профила.

Прве две епизоде су посвећене случају убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића које се догодило пре три године и још увек ништа није разјашњено.

„Бавили смо се случајевима на којима је он радио и ту смо покушали да нађемо одговор на то зашто се неко одлучио да убије адвоката. Анализирали смо његов однос са клијентима у чему су нам помогле његове колеге адвокати, али и новинари који прате тај случај. У првој епизоди бавимо се његовим односом са Луком Бојовићем, а у другој сукобом шкаљарског и кавачког клана", најављује Вељко Медић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се