Читај ми!

Уликс Фехмиу: Никада не бих серију Црна свадба подвео под жанр хорора

Серија „Црна свадба“, чији су креатори сценариста Страхиња Маџаревић и редитељ Немања Ћипранић, 30. октобра стиже пред гледаоце РТС-а. Иза оригиналног телевизијског пројекта стоје продукцијска кућа „Фајерфлај" и Телеком Србије.

Серија Црна свадба је психолошки трилер са елементима наднаравног и мада се у медијима често помиње да има елемената хорора, гост Београдске хронике, Уликс Фехмиу, који тумачи једну од главних улога, тврди да никада жанровски не би тако одредио ово дело.

„Ја бих рекао да је то психолошки трилер са елементима оног нечег о чему би понекад поразговарали, а око га не види, а о елементима хорора бих волео да суде они који гледају“, додаје Фехмиу.

Иначе, на прес конференцији када су га питали зашто је прихватио улогу у серији Црна свадба, Уликс је објаснио да сваки глумац, одрастајући, има неке улоге о којима машта да би волео да их игра, а ова улога је једна од таквих. То јесте био један од разлога да је прихвати, али и безброј других.

Прича серије нас води у мало место у источној Србији које преко ноћи постаје место злочина. Митар, иначе миран и благ човек, изненада и на бруталан начин убија дванаесторо комшија. Серија јесте инспирисана познатим злочином који се догодио у Јабуковцу у јулу 2007. године.

„Само је покретач догађаја који ће се дешавати у овој серији инспирисан једним таквим трагичним догађајем као што је био тај у Јабуковцу. И само у том смислу постоји та веза, иако смо, ко зна колико пута чули, и то по целом свету, да се одједном деси да се појави неки човек са ватреним оружјем и побије огроман број људи. Тако да и ова серија почиње са инцидентом сличне врсте“, напомиње саговорник Слађане Томашевић.

У серији ће се појавити бројна глумачка екипа у којој су поред Уликса Фехмиуа и Јелена Ђокић, Никола Којо, Славко Штимац, Тони Михајловски, Филип Ђурић, Борка Томовић, Анастасија Ђуровић, Небојша Миловановић, Љиљана Благојевић, Предраг Бјелац, Страхиња Блажић, Млађан Црквењаш, Игор Бенчина ... и други.

Ауторима серије Намањи Ћипранићу и Страхињи Маџаревићу је било јако важно да уколико су се већ усудили да уведу одређене етнолошке елементе, односно обичаје једне етничке групе која се налази на територији Србије, да о томе говоре на један озбиљан и научно заснован начин, те су током припрема имали помоћ професора са Филозофског факултета у Београду, Данијела Синанија.

„Гледајући све те стране серије где је тренд тог психолошког трилера са малом тим оностраним, хтели смо да домаћој публици представимо једну аутентичну српску причу која садржи све то и празноверје и црну магију чему је наш народ јако склон и да постоји јак тај пагански моменат и у српскоом народу и у народима који живе на овим просторима“, наглашава редитељ серије, Немања Ћипранић у изјави за РТС.

Серија Црна свадба је имала светску премијеру на Филмском фестивалу у Сарајеву. Права за емитовање откупиле су и највеће ТВ станице у региону.

„Ја бих замолио само да људи седну пред екране и дозволе себи да погледају ту прву и другу епизоду, и онда можемо да разговарамо о томе какви су у ствари резултати“, поручује Уликс Фехмиу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара