Читај ми!

Данијел Крејг за РТС: Жена може да буде 007, али...

Неколико пута одлагана светска премијера 25. филма из Бонд франшизе „Није време за умирање“, одржана је у лондонском „Ројал Алберт холу“. У сусрет српској премијери, ексклузивно за РТС, говори Данијел Крејг који се својим петим филмом у серијалу опрашта од улоге 007 која му је донела статус најплаћенијег Бонд глумца свих времена.

Није време за умирање, али, нажалост, дошло је време за одлазак Данијела Крејга у Бонд пензију, попут агента 007, у 53. години. Од Казино Ројала, Зрна утехе, Скајфола, Спектре, до последњег филма показао је све адуте адектавне миту о агенту британске тајне службе.

Најдуже сте играли Бонда, од 2006. до 2021. Године, али имали сте и најдуже паузе између филмова. Мислите ли да су вам те паузе украле бар још два филма о Бонду? 

– Боже, потценили су ме, очито! Мислим да то не бих могао да постигнем. Физички сам се унео у ове филмове, јер нисам хтео другачије да их снимам. Увек ми је после била потребна пауза. Понекад би потрајала јер није било сценарија или је дошло до других одлагања. Али мислим да седам филмова нисам могао да снимим. Али идући пут ћу се више потрудити.

Није време за умирање оцењен је као филм који највише балансира између мушких и женских ликова.

Бонд је мушки лик. То је чињеница. Може ли се рећи да је дошло време да се охрабрују женски акциони ликови? Да ли жена може да буде 007?

– Наравно, прост одговор је да, али увек тврдим да би требало писати боље улоге за жене. Онда бисмо имали нешто што је једнако Бонду, ако не и боље од Бонда. То би била добра будућност.

По свему судећи, заувек сте променили агента 007. Поудили сте ретке нијансе франшизи. Шта је највише обележило вашу Бонд еру? 

– Мислим да ће ми дуго требати да схватим шта се све десило за последњих 15 година. Пружена ми је прилика да променим лик или барем да га тумачим на свој начин. Увек сам се враћао књигама, читао Јана Флеминга; видео сам једно сукобљено људско биће. И не знам како другачије да глумим, искрено. Томе приступам тако што покушам да особу представим најреалније што је могуће. 

Какав би после Вас требало да буде глумац у улози 007?

– Срећом, то није мој проблем. Нека неко други мисли на то! Све што могу да кажем јесте да треба да уђе у улогу као ја, отвореног ума, и да покуша да ужива и наравно дâ све од себе.

Главни суд донеће чувари франшизе од 1961. године, породица Броколи. До тада, Крејг ће уживати у Бонд слави која је дефинитивно заокружена филмом Није време за умирање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво