Читај ми!

ФЕДИС од 5. до 7. октобра, ко је све номинован за Златну антену

На предстојећем, 11. Фестивалу драма и серија ФЕДИС водиће се жестока борба за награде Златна антена у дванаест категорија, колико се награда додељује на основу мишљења 12-чланог жирија.

У конкуренцији за најбољу ТВ серију претходне сезоне налази се тринаест домаћих серија. Једанаести међународни Фестивал драма и серија ФЕДИС, одржава се од 5. до 7. октобра у Дому омладине Београда.

Избор за глумачке награде саставила је глумица Соња Дамјановић.

У трци за главну мушку улогу су Ненад Јездић (Кашика у серији Викенд са ћалетом и Баја у серији Камионџије), Јово Максић (Коста Говоруша у серији Кости), Борис Исаковић (Слободан Милошевић у серији Породица), Гордан Кичић (Вељко у Мама и тата се играју рата).

За епизодну мушку улогу номиновани су Драган Мићановић (Енглез у серији Кости), Филип Ђурић (Роберт у серији 12 речи), Бранко Видаковић (Бата Коњ у серији Викенд с ћалетом), Никола Ристановски (Виктор Колар у серији Једини излаз).

Кандидаткиње за главну женску улогу су Мирјана Карановић (Мира Марковић у серији Породица), Нина Јанковић (Јадранка у серији Мама и тата се играју рата), Горица Поповић (Весна у серији Каљаве гуме), Анђелка Прпић (Ана Колар у серији Једини излаз).

Златну антену за епизодну женску улогу у трци су да подигну Николина Јелисавац (Љиља у серији Кости), Сена Ђоровић (Лина Томовић у серији Тајне винове лозе), Светлана Бојковић (Десанка Митровић у серији Породица) и Душанка Стојановић Глид (Драгослава у серији Златни дани).

За глумачкa откровењa номиновани су Александар Димитријевић и Недим Незировић, обојица за улоге Шока и Паше у серији Клан, Леа Секулић (Кристина Говоруша у серији Кости), Растко Мићић (Саша Решановић у серији 12 речи).

Редитељ Александар Аџић номиновао је за најбољу режију серије 12 речи, Кости, Породица и Клан.

Кандидате за Златну антену за најбољи костим бирао је костимограф Борис Чакширан: 12 речи, Кости, Калкански кругови, Мама и тата се играју рата.

За најбољу фотографију Радослав Владић је предложио следеће серије: Камионџије, Калкански кругови, Кости и Тајне винове лозе.

Сценариста Спасоје Ж. Миловановић номиновао је за најбољи сценарио серије Мама и тата се играју рата, Клан, Породица и Викенд са ћалетом.

За најбољу монтажу Владимир Марковић је предложио серије Породица, Клан, 4 руже и Каљаве гуме.

Музичарка Биљана Крстић је дала следећи предлог за најбољу музику у ТВ серијама: Породица, Калкански кругови, Кости и Тајне винове лозе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се