Читај ми!

Непролазана љубав, туга и прича боема – „Томина“ премијера у Београду

Дуго очекивани филм о једној од највећих музичких звезда Томи Здравковићу, у режији Драгана Бјелогрлића, премијерно је приказан и пред београдском публиком.

Тома је романсирана биографска драма о људској тузи и непролазној љубави као инспирацији, о вечитом романтику, боему који је имао узбудљиву животну причу.

То је филм о феномену „Тома“, али је и прича о другој половини прошлог века,  о земљи која је нестала када је отишао и легендарни музичар.

За насловну улогу, „Цар Kонстантин“ у Нишу за најбољег глумца заслужено је додељен Милану Марићу.

„Како смо почели да радимо филм, питања су почела да се множе, и постају све сложенија. На нека смо дали одговоре, на нека смо покушали да дамо одговоре, на нека нисмо, али оно што је мени битно, на она на која смо дали одговоре – нисам само дао одговор за Тому, дао сам и за сопствени живот“, рекао је Марић. 

Важна драмска линија у филму произашла је из односа Томе Здравковића и Силване Арменулић коју је са дозом мистичности отелотворила Тамара Драгичевић, награђена „Царицом Теодором“ у Нишу.

На питање о томе колико су саме песме успеле да дочарају однос музичких легенди, глумица је рекла да је то основа на којој се „градило“ током рада на филму.

„Томин осмех и Силванин поглед… Из њихових наступа и интервјуа смо могли да лако спознамо какве су то животе живели и какве су то душе биле, да се препустимо… И стварно је велика част да Милан и ја, али и цела екипа, имамо захтеван задатак да то и донесемо“, изјавила је Тамара Драгичевић.

Сви они који нису могли да нађу карту за премијеру филма, који је по емоцији попут сваке Томине песме, од 16. септембра ће моћи да га виде у биоскопима широм Србије.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара