Читај ми!

Фестивал „Седам величанствених“ – од 2. до 6. октобра у Комбанк дворани

Фестивал модерног ауторског документарног филма као врхунски биоскопски догађај и овога пута позива посвећене љубитеље уметничких филмова у Комбанк дворану.

Очекивања да ће нам 2021. донети толико ишчекивано опуштање и слободу од вируса није се остварило, али изузетни филмови долазе и траже свој пут до биоскопа и своје обазриве публике.

Широм Европе најављене су биоскопске премијере и сви жељно очекују тренутак када ће  уживање у филмовима поново отворити директни пут из реалности у слободна магична филмска путовања креирана ауторским талентима и имагинацијом.

Највише од свега радује нас што ће овогодишњи фестивал отворити величанствени документарац Merry Christmas, Yiwu, изузетног српског аутора Младена Ковачевића.

Филм је настао као велики продукцијски подухват у српско-шведској копродукцији, уз учешће филмских кућа и телевизија из Немачке, Француске, Белгије и Катара, а свој изузетни фестивалски пут започео је успешном светском премијером на великом фестивалу у Ротердаму 2020. године.

Овај маестрални модерни документарац је екслузивни поетични поглед на Кину.

И још шест врхунских остварења са европске документаристичке сцене доносе нам изузетне догађаје и особе, ауторске подухвате и идеје, свет испуњен сударима са увек новим неочекиваним погледима. Програм и детаље о филмовима потражите на сајту после 7. септембра.

Продаја улазница почиње од 15. септембра на благајнама Комбанк дворане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво