Читај ми!

Сценарио филма Нечиста крв – грех предака у Врњачкој Бањи проглашен за најбољи

Одлуком жирија 45. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи прва награда је припала сценарију Војислава Нановића и аутору сценарија адаптације Милени Марковић за филм „Нечиста крв – грех предака“ у режији Милутина Петровића.

По мишљењу стручног жирија 45. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи, сценарио филма Нечиста крв – грех предака је: „Изванредна фреска ликова Боре Станковића, као и слика српског патријархалног менталитета и његове борбе за опстанак и ослобођење од турске власти“.

После успеха и награде на Палићу, остварење Нечиста крв – грех предака, отворило је 45. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи. После филмске историјске драме Нечиста крв – грех предака, уследиће и серија на РТС-у.

Друга награда је припала сценарију Страхиње Маџаревића, за филм Лихвар, у режији Немање Ћеранића, а трећа Наталији Аврамовић и Љубинки Стојановић за филм Пролећна песма у режији Наталије Аврамовић.

Специјална награда је додељена сценарију Ивана Икића за филм Оаза.

Уметнички савет Фестивала филмског сценарија је Горану Марковићу доделио новоустановљену награду „Михићево златно перо“, за изузетан допринос сценарију у националној кинематографији.

Жири града домаћина је донео једногласну одлуку да се „Римски златник“ додели глумцу Милошу Биковићу за изузетан допринос афирмацији и промоцији Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Жири новинара и филмских критичара доделио је награду за најбољи сценарио Наталији Аврамовић и Љубинки Стојановић за филм Пролећна песма.

Награда публике припала је филму Јужни ветар 2: Убрзање.

 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се