Читај ми!

Представљен програм четвртог Дунав филм феста у Смедереву

Oвогодишњи четврти „Дунав Филм Фест“ одржаће се од 20. до 25. августа у Смедереву и то на четири локације: главна у Малом граду тврђаве; на броду Пристан; код Карађорђевог дуда и у Центру за културу, сопштено је данас на првој конференцији за медије овог фестивала.

Фестивал ће отворити дуго чекани филм Милутина Петровића Нечиста крв – грех предака, који ће заједно са још осам остварења из земаља које спаја река Дунав, учествовати у главном такмичарском програму за награду фестивала „Дунавска лађа“.

„Ове године имамо један фантастичан пресек свега онога што се десило у европским и у светским оквирима. Када је у питању главни програм, сигуран сам да ће жири имати веома тежак посао да одабере најбоље, с обзиром да, моје је мишљење као госта селектора, сваки од ових филмова заслужује највише награде“, наводи Југослав Пантелић, уметнички директор фестивала.

Биће приказано 30 филмских наслова са свих континената, и то су најзначајнија дела кинематографије настала претходне године, а која због познате ситуације с коронавирусом нису дошла до пуног изражаја.

Све пројекције филмова осим у Малом граду тврђаве су бесплатне, а биће доступне и гледаоцима широм Србије преко платформе Moj Off за један динар.

„Дунав доноси ове године филмове европских, али и светских кинематографија у Смедерево, а Смедерево ће захваљујући и тренду који је успостављен прошле године, наставити да преко платформе Moj Off, све ово што се прикаже у Смедереву, омогући да и цела Србија прати програм Фестивала у Смедереву“, наглашава Игор Станковић, идејни творац фестивала.

број коментара 0 Пошаљи коментар