Читај ми!

„Било једном у Србији“ – прича о Златном добу Лесковца и Србије

Пандемија и одлазак легенде нашег глумишта Ивана Бекрајева прекинули су јесенас рад на филму и серији „Било једном у Србији“. Прича о успону српског Манчестера, менталитету и духу Лесковчана тога времена оживљава ових дана поново пред камерама у Грделици и Лесковцу.

Време када се озбиљно радило, европски градило и удобно живело оживљава после готово једног века. У центру приче је млада жена растргнута између љубави према Цонету, којег тумачи Виктор Савић и фабриканта којем је обећана.

„Зорка је једна жена испред свог времена. Она је у ствари представник те неке женске снаге која је можда данас испливала на видело. Она је храбра, вешта, упорна, брза, одлучна“, наводи глумица Теодора Ристовски.

Бројна екипа филма Било једном у Србији, предвођена редитељском руком Петра Ристовског, тренутно је на „Сајму финих тканина и текстила“.

Да се дочара дух периода после Првог светског рата, искусним глумачким именима, помаже на стотине статиста.

После паузе од девет месеци оживео је чаршијски центар Србије, смештен у центру Грделице, крцат банкама, занатским радњама, кафанама. Са жељом да Лесковац поново постане привредно чудо, град и варошани дају пуну подршку целом пројекту.

„Чини ми се да је један од ретких филмова о неком граду, о дешавањима у том граду. Ми смо због тога поносни и са сетом се сећамо славне прошлости, али истовремено желимо да мењамо садашњост“, наглашава Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Предузимљиви Лесковчани којима је мера била престоница и европски центри, доносећи бројне новине у индустрији, архитектури, инфраструктури, култури, па и моди и епитет српски Манчестер на биоскопском платну појавиће се крајем новембра.

„Ова прича о историји Лесковца испричана је кроз визуру љубавног троугла. Наравно, увек треба имати нешто драматуршки лепо постављено и то је оно што дефинитивно очекује гледаоце и у биоскопима и на телевизији“, најављује Миша Могоровић, извршни продуцент пројекта.

Завршетком филма и осам епизода серије, коју ће гледаоци моћи да прате на РТС-у почетком наредне године, биће заокружен пројекат о Златном добу Лесковца и Србије, који потписује Звонимир Шимунец.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво