Читај ми!

Филм Ненада Павловића „Траг дивљачи“ омаж црном таласу Живојина Павловића

Завршено је снимање новог домаћег филма „Траг дивљачи" Ненада Павловића. Сценарио је заснован на неколико романа једног од најзначајнијих филмских аутора на овим просторима Живојина Павловића.

Филм Траг дивљачи нас враћа на сам крај седамдесетих година 20. века, у измишљену варошицу у источној Србији, где ће се након бруталног убиства које је потресло југословенску јавност, укрстити путеви амбициозног новинара који открива мрежу скривених породичних тајни и комунистичких злочина и потпуковника УДБЕ. Филм редитеља Ненада Павловића омаж је црном таласу чији је родоначелник Живојин Павловић.

„Кажу када редитељ има тако велики утицај као што је имао Живојин и када је тако широкогруд, има лепезу изражавања, онда је то велико дрво које има огромну крошњу и сада младо дрвеће, то су његова деца која расту ту поред, морају да нађу свој макар кривудави пут, трачак светлости, воду која допире да би отишли изнад“, тврди глумица Милена Павловић.

Звучна глумачка имена оживаљвају инспиративну епоху – Радивоје Буквић, Мики Манојловић, Нада Шаргин, Драган Бјелогрлић. У мистерионој причи, која је и породична драма, Милена Павловић тумачи лик Сибинике.

„Сибинка је једна локална алапача. Ја немам неку велику улогу која се протеже кроз цео филм, али имам добре пунткове на местима на којима је занимљиво да се деси нешто неочекивано и у самом стилу глуме и у самом стилу лика“, додаје глумица.

Последња клапа филм-ноара Траг дивљачи, снимљеног уз подршку Филмског центра Србије, пала је у Београду 15. априла, симболично – на дан рођења Живојина Павловића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво