Читај ми!

На Фестовој премијери филма „Жив човек“ публика одушевљено поздравила глумце и ауторе

У оквиру 49. Феста у великој сали Комбанк дворане је одржана премијера филма „Жив човек“ редитеља Олега Новковића и сценаристкиње Милене Марковић. Премијери је присуствовала глумачка и ауторска екипа филма, као и бројне познате личности из света филма које су дале подршку својим колегама.

Премијера филма Жив човек на 49. Фесту изазвала је снажне емоције публике, а посебан гост премијере је био и главни глумац Никола Ђуричко, који је дошао из Лос Анђелеса где тренутно живи и ради.

Жив човек је духовита прича која одише оригиналном харизмом о једној функционално – дисфункционалној породици Игора Ђелића Ђеле, кога тумачи Никола Ђуричко, бившег гитаристе некадашњег популарног бенда и помало нарцисоидног рокера.

Добро познат и успешан спој духовитог препознатљивог језика сценаристкиње Милене Марковић, режије Олега Новковића и фантастичне глумачке, ауторске и техничке екипе је био предуслов за још једну успешну сарадњу.

По речима редитеља филма, Олега Новковића: „Ово је прича о људима који никад нису одрасли, ово је прича о свима нама. О људима који жуде, о људима који не прихватају оно што им је дато пошто нису добили оно чему су сањали.

Филм се дешава у два дана, у оне дане када се пробија пролеће. Први дан се наслућује, други долази свом силином. Док се слути, има се осећај да постоји нешто што је јако близу, само што га ниси ухватио, лепота, истина, прави живот који тек што није почео.

Филм је о групи људи од скоро педесет година који никада нису одрасли, а имају своју децу. То су људи који мисле да им је најлепше било некада, то су људи који и даље чекају да почне живот, то су људи који мисле да живе слободно, то су људи који су све промашили.

Њих мори чежња за животом и сваки дан, изнова и изнова они покушавају да уграбе нешто, само да би заборавили да године неумољиво борају њихова лица и троше њихова тела. Да свако живи оно што му је дато а не оно што би хтео. Када је човек жив? О томе говори ова прича“.

Филм је подржао Филмски центар Србије, а снимање је почело 1. јуна 2019. године, на локацијама у Београду и околини. Овај филм је успешна копродукција са дугогодишњим партнерима "Ostlicht filmproduktion" из Немачке, "The Chouchkov Brothers" из Бугарске. Биоскопска дистрибуција је резервисана за 20. мај 2021. године.

Продуценти филма, Урош Лазић и Љиљана Ђуричко, су дугогодишњи сарадници на многобројним пројектима, као што су дугометражни играни филмови Хадерсфилд, Из љубави, Отаџбина, Шавови, и други. Филм Жив човек је први пројекат њихове нове продуцентске куће.

Бројну глумачку екипу уз Николу Ђуричка и Наду Шаргин, чине и: Бојан Жировић, Јана Бјелица, Филип Хајдуковић, Ива Милановић, Тања Бошковић, Бранко Цвејић, Миодраг Крстовић, Марта Бјелица, Соња Колачарић, Ивана Вуковић, Стефан Трифуновић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи