„Тенк ју, кам аген“ – Хенк Азарија се извињава свим Индијцима због Апуа

Апу је практично постао погрдна реч, сматра Хенк Азарија о лику Апуа Нахасапимапетилона кога је дуго година играо у „Симпсоновима“.

Хенк Азарија је недавно гостовао у подкасту Армчер експерт (Armchair Expert) где је дискутовао о бројним темама, а једна од њих је лекција коју је научио од играња ликова у култној америчкој анимираној серији.

Лик Индијца Апуа критикован је већ неко време јер је осмишљен да истиче расне стереотипе, а глас му даје белац. Апу је дугогодишњи члан Симпсонових – Индијац и власник оближње продавнице, познат по свом тврдом изговору енглеског и фрази "Thank you, come again" (Хвала и дођите поново).

Азарија је водитељима рекао да је посветио време да би утврдио да ли је лик Апуа проблематичан пре него што је одустао од улоге.

Глумац је навео неколико разлога за ту одлуку, између осталих и један од разговора који је на њега оставио дубок утисак.

„Разговарао сам са другарима мог сина јер сам желео да видим њихово мишљење. Један 17-годишњак ми је рекао да никада није гледао Симпсонове, али да зна шта Апу значи. Практично је постао погрдна реч. О њему зна у контексту да су људи из његове земље тако представљени код нас“, рекао је Азарија.

Сусрет је снажно утицао на Азарију.

„Заиста се извињавам. Важно је да то кажем. Извињавам се за свој удео у његовом обликовању и учествовању у томе. Део мене се осећа као да треба да одем до сваког Индијца и да се лично извињавам. Понекад и то радим“, истакао је популарни глумац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи