Прва клапа серије „Бранилац“ засноване на истинитим случајевима познатих адвоката

Пала је прва клапа на снимању серије „Бранилац“ која се бави истинитим догађајима описаним у књигама адвоката Оливера Ињца и Филоте Филе, као и оригиналним предметима Вељка Губерине. Серију режирају Јелена Светличић и Гојко Деспотовић.

Адвокатске одбране и суђења честа су и многима омиљена тема филмова и серија. Први пут биће и окосница једне домаће серије. Главно питање у Браниоцу је како се брани професија која носи заклетву да брани човека.

„Едукативно је, поучно је, ванвременски је. Различито је јер обично када се раде те крими серије увек је или са аспекта криминала или са аспекта тужилаштва и полиције, нико се није бавио адвокатуром као професијом“, наводи редитељка Јелена Светличић.

Најпознатији случајеви са Балкана, рађени као документарна драма, са криминалистичким елементима.

„Мислим да ће и стручна јавност да се подсети неких давних случајева који су интригирали јавност у време када су се одиграли“, открива глумац Александар Ђурица.

Серију прати и наратив адвоката који ће нам дочарати период од 1955. до 1975. године. Пут расветљавања истине унапред праћен осудом јавности.

„Сваки од ових случајева има једну изразиту унутарњу дубину и животност и говори о догађајима који се дешавају свуда око нас. Ова серија показује оно што је и показала и моја књига да би, мислим, застао дах и једној Агати Kристи“, сматра адвокат Оливер Ињац.

Адвокати у серији Бранилац су Ненад Јездић, Тихомир Станић и Небојша Дугалић.

У девет епизода – шест случајева. Kолико адвокати мењају границе у одбрани човека, и да ли се у суду брани кривица или невиност? На та и друга питања публика ће сазнати одговоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво