Читај ми!

Авантуре Индијане Џоунса у новом наставку, прати Фиби Волер-Бриџ

У наставку приче о авантурама Индијане Џоунса, поред легендарног Харисона Форда, главну улогу тумачи и Фиби Волер-Бриџ.

Пети део светски познате франшизе дуго је најављиван, и премијеру очекујемо на лето следеће године, преноси Холивуд рипортер.

Главну улогу археолога наставља да тумачи Харисон Форд (78) , а редитељску палицу од Стивена Спилберга, који је руководио екипом прва четири дела, преузео је Џејмс Менголд.

Енглеска је глумица, продуценткиња и списатељица Фиби Волер-Бриџ, власница три награде Еми, позната је по улози у серији Флибаг, а и као продуцент серије Убити Ив

И оскаровац, композитор Џон Вилијамс, радиће на филму, за чије је раније филмске приче о светски познатом археологу, добио бројне награде, почев од 1981. године и филма Отимачи изгубљеног ковчега.

„Одушевљен сам што започињем нову авантуру, сарађујући са тимом из снова врхунских филмских стваралаца", рекао је Менголд.

„Стивен, Харисон, Кети, Френк и Џон - су сви моји уметнички хероји. Када додате Фиби, блиставу глумицу, бриљантног креативног гласа и хемије, коју ће она несумњиво унети у наш сет, не могу да се не осећам срећним као да сам и сам Индијана Џоунс", додао је Менголд. 

Пети филм о Индијани Џоунсу има „дуг и мучан развојни процес" који сеже у 2008. годину када су се, након изласка филма Индијана Џоунс и краљевство кристалне лобање, први пут појавиле најаве да ће сценариста Џорџ Лукас и редитељ Спилберг, почети да раде на наставку.

Након тога су из компаније „Дизни" рекли да ће филм бити објављен 2019. године, да ће га режирати Спилберг, али да ће сценариста бити промењен.

У фебруару 2020. објављено је да се Спилберг повлачи из режије, али да ће остати продуцент, а да ће иза камере бити Менголд, који такође ради на сценарију.

Уследило је одлагање снимања због пандемије коронавируса, а најновији датум премијере који је објављен је 29. јул 2022.