Читај ми!

Ненад Стојменовић, Микица из „Радио Милеве“: Право је уживање радити ову серију

Серија „Радио Милева“ која се приказује на Првом програму РТС-а од 9. марта привукла је велику пажњу гледалаца. До сада је приказана трећина серије која се бави нашим менталитетом кроз причу о станарима једне стамбене зграде о којима све зна и за чије проблеме Милева увек има решење.

Серија Радио Милева је топла прича о људима онаквим какви јесу или бар онаквим какви су некада били, сматра глумац Ненад Стојменовић који у серији тумачи лик Микице, правника који живи са посесивном мајком Цветом коју тумачи Дара Џокић и који покушава да пронађе сродну душу.

„Мислим да је кључ успеха ове серије то што се бави сваком генерацијом на свој начин и да је начин на који Олга Одановић води читаву причу веома пријемчив, јер она је заиста врхунска глумица, врхунска комичарка и да је то оно зашта се људи прво вежу“, додаје Стојменовић.

Лик Микице кога тумачи у серији такође осликава данашње време и уопште није мали број таквих мушкараца којима таква комотна ситуација под маминим окриљем веома прија и упитно је да ли се они уопште труде да се из ње извуку.

Поред тога, Стојменовић додаје да му је било изузетно задовољство рад са Даром Џокић уз коју је „глумачки проходавао“. Она је сјајан колега, сјајан пријатељ и глумачки ауторитет.

„Међутим, и поред тога што никога не бих желео посебно да издвојим, јер са свима је било сјајно радити, морам признати да ми је посебно задовољство био рад са Маријом Висковић. Знамо се још са факултета, а никада нисмо имали прилику да будемо директни глумачки партнери и мислим да смо се јако добро глумачки осетили. Пре свега, мени је било велико задовољство да радим са њом“, додаје гост Јутарњег програма.

Ненад истиче и да је већ на прво читање сценарија који му је понудио Неле Гарић био одушевљен серијом. Лепо је радити нешто што је забавно, што је у крајњој линији нежно и топло.

„Људима је у овим сивим и мрачним временима потребно нешто што је вентил, где могу мало да одахну, да се присете неких лепих тананих емоција кроз неки забавни оквир, а мислим да им ова серија то пружа“, сматра глумац.

Радио Милева је снимана у Врчину и то током пандемије, али су сви чланови екипе, како каже гост Иване Миленковић, могућност да раде доживели више као привилегију. Осим тога, атмосфера испред и иза камере је била таква да је свима уливала позитивну енергију.

Редитељ Елмир Јукић који је познат публици по серији Луд, збуњен, нормалан на прави начин је осетио ову причу и некако и глумце „натерао“ да се на прави начин повежу са ликовима.

„Веома је искусан, јако вешт, овај фомат му није стран, тако да су се и са те стране коцкице лепо уклопиле и јако лепо смо радили“, истиче Ненад Стојменовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи