Читај ми!

Драган тумачи лик Немање у „Тајнама винове лозе", али га срце вуче позоришту

У серији „Тајне винове лозе" шансу су добили и млади глумци. Због популарне мелодраме и двадесеттрогодишњег Драгана Петровића, који је своје снове почео да сања у Богатићу, многи Мачвани су претходних дана од 20 часова били испред ТВ екрана.

Од Ливадске приче и Старе књижаре, пут је био испуњен љубављу и учењем.

Драган Петровић се у позоришту најпре само играо, али је брзо схватио да жели да му глума буде животни позив. 

„То је моје извориште, ту сам од малих ногу од свог трећег разреда основне школе. У позоришту сам се сакрио од свих ствари које су се напољу дешавале, и лепе и ружне, мени је овде некако увек било најлепше", каже Петровић.

Прва признања стигла су пре пет година. Боинг, боинг, омладинске сцене из Богатића на Међународном фестивалу у Јагодини, добио је награду за најбољу представу, а Драган за најуспешнијег глумца.

„Ми смо као позориште поносни на њега, не могу да вам опишем колико смо поносни, и ево, ових дана је цела Мачва гледала серију Тајне винове лозе где је он имао запажену улогу", испричала је Мина Шанковић из аматерског позоришта „Јанко Веселиновић".

Улога Немање Смиљанића у Тајнама винове лозесерији којој се смеши наставак, донела је ново искуство и популарност, али је љубав према позоришту и даље најјача.

„Ја сам млад, и нисам имао толико искуства са снимањима, са камером, са сетом. Моје срце некако више иде ка позоришту", додао је Драган.

Драган Петровић и његове колеге са Факултета драмских уметности, срцем су одиграли и Брехтов комад Кавкаски круг кредом, који је на 40. Фестивалу дипломских представа у Москви освојио Гран-при.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво