Читај ми!

Oд првог дана марта на РТС 3 пратите како регион бира најбоље музичке спотове

На каналу РТС 3, од 1. марта, гледаци ће сваког дана моћи да прате емисије посвећене фестивалу кратког музичког филма "Adria Muzzik Video Awards 2020" . Ова музичко- филмска манифестација има за циљ да представи и подстакне развој музичке индустрије али филмске и видео продукције региона. У посебним емсијама, упознаћете и подсетити се остварења изванредне регионалне видео продукције, а моћићете и да ће гласате за номиноване радове.

Иако је 2020 била најтежа година за музичку индустрију, видео продукција је била изузетно продуктивна и квалитетна, у свим жанровима. У најширем избору нашло се преко 3.000 видео спотова. Слекциони жири фестивала "Adria Muzzik Video 2020" је изабрао по десет видео спотова у 16 категорија, за које ће гледаоци и фанови моћи да гласају од 1. марта.

Церемонија проглашења најбољих остварења по категоријама, одржаће се 17. и 18. априла, у онлајн формату.

Сваке вечери тачно у поноћ, од понедељка 1. марта гледаоци канала РТС 3 ће моћи да виде најбоља видео остварења, селекцију кратких музичких филмова у 16 категорија. Прва епизода посвећена је номинованима у категорији „анимирани видео“.

Прва емисија "Muzzik video 2020" на програму РТС 3 је 1. марта у поноћ и емитоваће се у том термину сваког дана до краја гласања, 1. априла.

Од понедељка, 1. марта биће активан и сајt "amva2020", где ће бити омогућено гласање.

„Порука у боци“

Јутјуб је вратио музичком видео споту статус који је имао од 80-тих и поново инспирисао и музичаре и филмске/видео уметнике да реализују креативна и амбициозна остварења. Али велика продукција и нови алгоритми су „сакрили“ нове спотове, извођаче и издаваче. Тако је Јутјуб постао непрегледни океан а музички спотови су се нашли у улози „поруке у боци“, која плови океаном и очекује да је неко открије...

Селекциони тим фестивала "Adria Muzzik Video Awards 2020" је уложио огроман труд да пронађе многа остварења која су реализована на високом уметничком нивоу (а немају спектакуларна остварења у домену броја прегледа) и сврста их у конкуренцију са спотовима популарних жанрова, са милионским бројем прегледа.

Од 1. марта ће гледаоци РТС 3 и телевизија које подржавају овај пројекат, као и сви корисници интернета моћи да прате емисије посвећене овом фестивалу, да виде номиноване спотове у 16 категорија и својим гласовима вреднују најбоља остварења.

Наравно, организатори AMVA фестивала потрудили су се да гледаоци уживају у музици омиљених али и новоткривених извођача уз моћну визуелну подршку видео и филмских уметника.

Јединствена прилика за упознавање

Мисија манифестације AMVA огледа се у идеји да се представи богатство, жанровски изузетно разноврсне регионалне сцене и да пружи подстицај ауторима, истовремено подсећајући уреднике ТВ и радио станица, као и других медија на најбоља остварења и хитове.

Импресивна је количина креативне енергије и финасијских средстава уложених у нове кратке музичке филмове. Посебно у овако тешкој години, као што је била 2020. Била би велика штета и неправда да тај креативни напор не буде довољно видљив и да се не чује музика нових изводјача, као и недовољно позната остварења легендарних аутора.

AMVA категорије

Поред најављених категорија, селекциони жири је предложио и две нове категорије за које ће гледаоци моћи да гласају на адреси amva2020.muzzik.tv.

Селекциони регионални тим је изабрао по десет номинованих спотова у свакој категорији.

Награде у категоријама – Најбољи видео, Видео новог изводјача, Рок видео, Хип-хоп видео, Електро денс мјузик видео, Поп видео, Инди видео, Хип-хоп, Фјужн (World, Etno, Jazz) видео – додељују се извођачима.

Награде у категоријама – концепт и арт дирекција, камера, монтажа и постпродукција, специјални ефекти, кореографија, арт дирекција и анимирани видео – додељују се ауторима спотова.

И то није све. Велики допринос стварању кратких ремек дела дали су, поред свих осталих и глумци – драмски уметници, који су прихватили да учествују и креирају занимљиве улоге. Најбоља остварења моћи ћемо да видимо у номинацијама за „Главну улогу“.

Музичари и видео аутори, у својим остварењима не ретко користе прилику и да пошаљу снажне друштвене, хумане, еколошке поруке, којих ћемо се подсетити у селекцији „Видео са поруком“.

Рестарт

AMVA овом селекцијом даје прилику гледаоцима и фановима да се подсете или открију омиљене извођаче и припреме се за нову концертну сезону коју нестрпљиво очекују.

Надамо се да ћемо уместо стримова концерата и онлајн фестивала, ускоро моћи да уживо разменимо енергију са омиљеним извођачима и људима са којима делимо иста интересовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво