Читај ми!

Ненад Ћирић: Каљаве гуме су прича о шансама и путу до остварења жеља

Годину дана од прве клапе, серија „Каљаве гуме“ стигла је пред гледаоце РТС-а. И поред очекивања да би се могла допасти публици, ипак је све изненадила, јер бележи рекордну гледаност. Један од заслужних што је то тако је и глумац Ненад Ћирић који истиче да је у основи свега проблематичан однос родитеља и деце која живе у дијаспори, али и новe шансe које се пружају и после 60. године.

Тајна успеха Каљавих гума је у причи Миодрага Ћертића и Мије Ћертић, која је сценаристкиња, каже члан глумачке екипе серије, Ненад Ћирић.

„Главна глумица, Горица Поповић након губитка супруга одлази у дијаспору, тамо живи њен син и снаја. То је прича о једном проблематичном односу родитеља и деце која живе у дијаспори“, наводи Ћирић.

Према његовим речима, главни лик покушава да оствари неке циљеве, љубави, а то делује необично, посебно сину и снаји.

„Она је борац, преко комшинице и преко интернета ступи у везу са једним америчким господином којег игра Крис Малки. Она се одлучује да га посети и прича после иде даље, Тања Бошковић и ја смо њени пријатељи, он ће доћи у Београд и свашта ће ту бити“, открива Ћирић.

Ретко су ликови старији од 60 година у фокусу филмских и серијских прича у Србији.

„Мислим да је добра прича за главну глумицу која је имала под знацима навода тешког мужа и она се одлучује да све своје неостварене жеље оствари. Одлази у Америку, продаје стан, продаје бакин клавир, продаје све само да дође до своје љубави, до остварења среће“, објашњава познати глумац.

Назив серије Каљаве гуме носи симболику и није дошао случајно већ из кантри хита.

„Морам да кажем да је Крис Малки, који има свој кантри бенд и свира одлично гитару, када је снимао са нама у Београду показивао ми је своје снимке кад смо били ван кадра. Каљаве гуме су каљаве зато што он живи у некој америчкој недођији, а далек је пут од Србије до Америке“, поручује Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи