Читај ми!

Спајдермену прети бојкот у Индији након твита погрешног Тома Холанда

Том Холанд изазвао је бурну реакцију корисника друштвених мрежа у Индији када је критиковао индијског премијера Нарендру Модија. Многи позивају на бојкот наставка франшизе „Спајдермен“ иако је спорни твит написао историчар, а не глумац.

Том Холанд, историчар са налогом на Твитеру @holland_tom, критиковао је у твиту индијског премијера Нарендру Модија након што је огромни стадион за крикет понео његово име.

„Огроман сам поштовалац скромности коју је Моди показао када је највећи светски стадион за крикет назвао по себи“, наводи се у твиту.

Објава је изазвала љутиту реакцију корисника друштвених мрежа у Индији, где су људи овај налог погрешно довели у везу са налогом другог Тома Холанда – 24-годишње британске звезде филмског серијала Спајдермен, чији је налог на Твитеру @TomHolland1996.

Убрзо је хаштаг #BoycottSpiderMan преплавио интернет у земљи са 1,3 милијарде људи.

Глумац је ове недеље био активан на Твитеру, задиркујући обожаваоце могућим насловима за најновији филм у серији.

Хаштаг #BoycottSpiderMan је тада добио додатну снагу јер су се корисници Твитера ругали другима због погрешно усмереног отрова.

Историчар Том Холанд се касније извинио твитујући: „О, Боже, чини ми се да сам самостално уништио изгледе за следећег Спајдермена у Индији. Требало је да знам да уз велику моћ долази и велика одговорност“, рекао је, понављајући познати цитат из Спајдермена.

Историчар је додао: „Да бих спасао 'Марвелову' добит у Индији, признајем да је Нарендра Моди човек огромне понизности и да именовање највећег светског стадиона за крикет по њему није у супротности са скромношћу“.

Стадион са 110.000 места у Ахмедабаду у држави Гујарат преименован је у среду из „Мотере“ у „Нарендра Моди“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво