Читај ми!

Успех серије „Тајне винове лозе“ прижељкиван, али неочекиван

Прва премијерна серија на РТС-у у 2021. години, серија „Тајне винове лозе“ коју свакодневно прати близу два милиона гледалаца, побрала је бројне похвале. Гости Јутарњег програма, Сена Ђоровић и Небојша Миловановић који су у серији брачни пар, признају да су изненађени успехом, мада су га прижељкивали.

Породице чије судбине прати серија Тајне винове лозе су веома различите, живе у два различита краја Србије, а повезује их једино вино. Ако је судити по гледаности и првим критикама, серија је изузетно добро прихваћена.

„Знали смо да серија има потенцијала и тако смо и приступили целој причи и веома озбиљно смо радили свој посао, али десило се оно што сви ми увек прижељкујемо, а не можемо увек и да очекујемо – створила се нека врста хемије између нас и публике“, каже гост Јутарњег програма, глумац Небојша Миловановић који у серији тумачи лик Зорана Томовића.

Глумица Сена Ђоровић, која у серији тумачи улогу жене Небојше Миловановића, наводи да када је видела глумачку поделу није сумњала у успех серије.

„Сценарио је у току рада надограђиван и ми сами смо га успут откривали и готово до краја нисмо знали шта ће све да се деси. Сви смо се трудили да добро одрадимо свој посао и била је одлична атмосфера на оба сета, и на истоку и на северу. Што се мене лично тиче била сам изненађена да ми је уопште понуђена једна оваква улога, јер сам до сада била много више везана за позориште. Када ме је продукција звала и Марко Манојловић, један од редитеља серије са којим сам доста сарађивала у позоришту, прихватила сам одмах, али и поред тога ме је изненадило јер овако нешто нисам играла чак ни у позоришту, тако да ми је ово баш био изазов“, додаје Сена.

Глумица додаје и да је главни покретач Лине, чију улогу тумачи, љубав према својој породици и мужу и она се захваљујући томе до краја бори за њих. Она креће из једне трпне стартне позиције и некако се на свој начин развија и доноси одлуке које се тичу породице и браке. Сви ликови у себи носе извесну патњу и неко трпно стање, али суштински их повезује љубав.

„Марка Манојловића који је креативни продуцент и један од редитеља серије, ми јако добро знамо из позоришта. И ми смо се сви оберучке ухватили заједно у целу причу јер знамо како он приступа тим карактерима и тим ситуацијама и зато су и реакције такве. Ништа није на прву лопту. То су заиста суштински проблеми тих људи, ми то играмо и људи су то приметили“, наглашава Миловановић.

Серија Тајне винове лозе јесте породична мелодрама, али има и крими елемената који ће имати своју линију, има и других елемената приче и то је оно што људе везује, сматрају гости Јутарњег програма. Важно је то што серију може да гледа цела породица и то је сигурно један од разлога велике популарности ове серије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво