Читај ми!

„Kамионџије д.о.о.“ од 28. децембра радним данима на РТС 1

Дуго чекана комедија „Камионџије д.о.о“ стиже следећег понедељка на Први програм РТС-а. Серија од 20 епизода у режији Филипа Чоловића, по сценарију Гордана Михића, биће емитовано сваког радног дана после Дневника.

Вечита прича камионџија, у новој серији је препуштена Жићи и Баји, који нас на својим вожњама подсећају на, често заборављене, наклоност и оданост.

„Заборављени идеал пријатељства, солидарности, међусобног помагања, разумевања. Значи, оно што постоји у свима нама, што постоји у нашем народу, а што је заборављено наметањем неких индивидуалистичких, себичних идеала“, сматра Тихомир Станић, један од главних ликова серије. 

Приче о обичном човеку данас се заобилазе, а управо она је суштина нове телевизијске саге.

„Ово није римејк, ово није наставак, ово је једна потпуно нова серија. Она је атрактивна визуелно, својом топлином и мислим да су то њени највећи квалитети. Ово је прича о малим људима о партнерству, породици“, напомиње редитељ Филип Чоловић.

„За мене је Дара стуб породице. Много Дара има у Србији, али су невидљиве, због тога што су, како да кажем, нарцисоидни типови личности много видљивији на социјалним мрежама и уопште него што су наше Даре“, каже глумица Паулина Манов.

Свака епизода је као филм. Музика је аранжирана у истом маниру. Прва од најављених 20 епизода је 28. децембра, после Дневника на Првом програму РТС-а.

Ко су нове Камионџије

Серија почиње случајним сусретом Жиће, бившег шофера, а потом библиотекара у малој сеоској школи у околини Уба, и Баје, возача аутобуса у градском саобраћајном предузећу у Убу. Тај сусрет ће у потпуности изменити њихове животе.

Пошто су обојица остали без посла, они су, гледајући репризу серије Kамионџије са популарним Чкаљом и Павлом Вујсићем, који су играли Јарета и Пају, одлучили да купе камион и оснују фирму за превоз робе.

Током заједничког рада, Баја и Жића пролазе кроз низ занимљивих и духовитих, а друштвено актуелних авантура, током којих гледаоци могу да се упознају са разним судбинама обичних, такозваних „малих људи“ који живе у провинцији и који своју свакодневицу проводе на сасвим други начин, у односу на „брзи живот“ у узаврелим градским срединама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво