Читај ми!

Дејан Аћимовић: Серија „Кости“ јесте брутална, али није далеко од реалности

Публика је имала прилику да погледа четири епизоде серије „Кости“ која се емитује викендом од 20 сати на Првом програму РТС-а. Реч је о другом делу трилогије „Месо-Кости-Кожа“ по сценарију Николе Пејаковића које је режирао Саша Хајдуковић. Глумац и редитељ Дејан Аћимовић који у серији тумачи лик Ђуре Ковача путем Скајпа се укључио у Јутарњи програм.

Глумац и редитељ Дејан Аћимовић има много улога иза себе, а последњих година је више посвећен режији, ипак је одлучио да прихвати улогу у серији „Кости“, како наводи и зато што је гледао први део трилогије, серију „Месо“.

„Зато када ме позвао Хајдуковић и послао сценарио, а пошто јако добро познајем сценаристички рад Николе Пејаковића још од Лепих села лепо горе, откако се дружимо, заитригирало ме. Прочитао сам, видео да је јако добро написано и одмах сам прихватио“, каже Аћимовић.

Лик Ђуре Ковача који тумачи је новокомпоновани тајкун, један од оних који су ничим изазвани дошли до велике количине новца и дошли на прву линију и руководе нашим животима, потпуно незаслужено.

У четвртој епизоди смо видели да је овај лик повређен у саобраћајном удесу, али Аћимовић не жели да открива шта ће се дешавати у наставку.

„Постао сам како сам зашао у неке године постао штребер, не бавим се ничим другим осим само оним што хоћу, што ме јако занима и што желим. Тако сам одабрао и Устав републике Хрватске, пре тога Параду. Сада са Драгојевићем радим Небеса. Значи, стриктно бирам оно где могу говорити на један начин да покажем себе у најбољем светлу глумачки“, напомиње гост Јутарњег програма.

Већ на снимању Костију на основу приступа, начина реализације, целокупне поставке Саше Хајдуковића, видело се да серија неће проћи незапажено, додаје Аћимовић. Такође, сматра да је и глумачка подела одлично направљена.

„Мене је Јово јако изненадио. Нисам га раније гледао, он је сјајан глумац. Поред целе екипе почев од Бориса Исаковића, Николе Ракочевића и да не набрајам све, све су одлични глумци“, истиче Аћимовић.

Серија Кости је брутална, сурова, а није ни далеко о реалности, сматра саговорник Немање Милутиновића. Довољно је погледати само новинске наслове и све остале медије који су се претворили или у жуту штампу или у црну хронику. Ушло нам је у животе и постало саставни део размишљања, нажалост, наметнула се, закључује Дејан Аћимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи