Читај ми!

Јунаци серије „Клан“ нису никакви хероји, чак ни црни хероји

Крајем децембра на програм РТС-а стиже нова домаћа серија „Клан“, сценаристе и редитеља Слободана Скерлића. Реч је о савременој акционој драми која доноси причу о српском подземљу.

Прича о ситним криминалцима, који крче пут до врха српског подземља, окосница је нове серије Клан. У „поплави“ серија крими жанра, аутори истичу да се Клан издваја.

„Има иронијску дистанцу у односу на те карактере, који свакако нису никакви хероји, чак ни црни хероји“, наглашава Слободан Скерлић, редитељ.

Због тога и поднаслов серије – „По њима се ништа неће звати“.

Главни ликови су лопови из београдског предграђа, Паша и Шок.

„Нисмо ишли на та површна приказивања ликова, да је он шмекер, да је леп и да доминира у простору. Не, него ћемо у серији видети његов проблем“, додаје Александар Димитријевић, глумац. 

„Ја сам некако имао тенденцију да покажем да је постојала могућност да тај антијунак буде јунак у другачијим околностима. Да је он због животних околности и лоших животних одлука, ту где јесте“, објашњава Недим Незировић. 

Прва, од осам епизода серије Клан, на програму је 26. децембра. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво