Читај ми!

После 30 година Копола одлучио да направи нову верзију саге о породици Корлеоне

Према најавама, нови „Кум 3“ који ће се појавити у биоскопима почетком децембра, представља праву верзију краја саге о породици Корлеоне како су је замислили Френсис Форд Копола и Марио Пузо.

Објављен је први трејлер за предстојећу рестаурирану верзију Кума 3 Френсиса Форда Кополе, најављену још у септембру, која наводно треба да буде „права верзија“ филма из 1990. године како ју је замислио аутор Марио Пузо.

Премонтирана верзија која носи назив Марио Пузо, Кум, епилог: Смрт Мајкла Корлеонеа, требало би да буде „прикладнији закључак“ трилогије Кум, а Копола наглашава да је наслов у ствари признање Мариовој и његовој првобитној намери назива филма Кум 3.

„За крај ове верзије филма сам направио нови почетак и крај и премонтирао неке сцене, кадрове и музичку подлогу. Са овим променама и рестаурираним снимцима и звуком, за мене је ово много бољи закључак Кума и Кума: Други део“, најављује редитељ.

Копола је иначе, 2008. године рестаурирао Кума и Кума: Други део, а недавно је објавио и „фајнал кат“ верзију Апокалипсе сада.

Нова верзија филма Кум 3 појавиће се у биоскопима 5. децембра, а већ 8. ће изаћи на блу-реју и бити доступан на дигиталним платформама.

Прошле године, Копола је изјавио како му је „непријатно“ што је премијер Велике Британије Борис Џонсон рекао да је за њега Кум најбољи филм свих времена.

„Лоше се осећам што сцене из гангстерског филма могу да надахну било коју активност у стварном свету или да пруже охрабрење некоме ко ће, како видим, моје вољено Уједињено Краљевство да доведе до пропасти“, каже Копола.

„Волим Уједињено Краљевство и његове бројне доприносе човечанству, почев од нашег прелепог језика и Њутнове физике до пеницилина, али ужасавам се чињенице да је некоме уопште могло да падне на памет да Британија напусти Европску унију“, додаје славни редитељ.

број коментара 0 Пошаљи коментар