Читај ми!

Улоге по којима ћемо памтити Ивана Бекјарева

Смрт Ивана Бекјарева потресла је многе колеге и поштоваоце који су се сагласили да је то велики губитак за глумиште. Тумачио је бројне улоге и сналазио се у различитим жанровима. Говорио је да је настојао да створи ликове којима се верује, и због тога су га на улици често ословљавали по ликовима које је играо. Ово је шест улога по којима је Иван Бекјарев можда најпознатији широј публици.

Тома Грковић (Боксери иду у рај)

Први пут Иван Бекјарев појавио се у филму Боксери иду у рај из 1967. године. Тумачио је улогу Томе Грковића, а главну улогу играо је чувени Мија Алексић.

Цане Курбла (Отписани)

Легендарна је реплика Цанета Курбле „Оп трт гевезен зајн" коју је Бекјарев измислио, што се редитељу допало. Сама реплика ништа не значи, али показује колики је Бекјарев био мајстор импровизације.

Светозар Вујковић (Бањица)

Иван Бекјарев је посебно познат по улози злогласног управника нацистичког логора Светозара Вујковића у серији Бањица. За ту улогу је проглашен за ТВ личност године у Југославији 1984. године.

Стеван Курчубић (Бољи живот)

Вероватно најпознатија улога Ивана Бекјарева. Када је преминуо, најчешће се могло чути „отишао Курчубић“. Комичан лик који му је донео велику популарност.

Бошко Деспотовић (Срећни људи)

Наставак низа комичних ликова које је играо, али тако, како је сам говорио, „да им људи верују“. Директор агенције „Перспектива“ изазивао је смех код многобројних гледалаца. Нарочито је до изражаја дошао у тандему са маестралном Секом Саблић.

Веља Ваљаревић (Породично благо)

Још једна серија на РТС-у где је Бекјарев бриљирао у улози директора, овога пута фиктивног предузећа, и то окружен плејадом великих глумачких имена. Он је, заједно са лажним Арапином, преварио раднике и управу „Муња транса“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара