Читај ми!

„Викенд са ћалетом“ – још једна тужна комедија Мирослава Момчиловића

Први домаћи играни филм који ће се наћи на репертару после прекида и поновног отварања биоскопа је „Викенд са ћалетом“. Сценарио и режију приче о односу оца и сина потписује Мирослав Момчиловић, а у насловној улози је Ненад Јездић.

Да ли је могуће за 72 сата, за викенд, испунити цео један живот на емоционалан начин и надокантити пропуштено. Одговор нуди Викенд са ћалетом Мирослава Момчиловића, који никада не снима експлицитне комедије, већ духовите драме са мелодрамским елементима, попут Чекај ме ја сигурно нећу доћи, Смрт човека на Балкану, Смрдљива бајка

Нови филм који приповеда о оцу и сину, обраћа се онима који се не стиде да воле и који желе да приме љубав. Међу њима је и један београдски мангуп, јунак контроверзног надимка.

„'Кашика' по предању у коме живи, 'Кашика' по образовању, елоквенцији, интересовању у коме живи, он је заправо у парадоксу са емоцијом која му се деси када захваљујући једном огромном емоционалном стресу, пошто открије своју фаталну болест, схвати да има сина, а није га видео пет година. Улази у један сукоб са самим собом, улази у сукоб са најближим, са најрођенијим својим, са својим сином и са целом својом околином“, објашњава носилац насловне улоге, Ненад Јездић.

„То је драма са елементима комедије. Мислим да је тужна комедија оно што је најтачније. Ја не волим да пишем и да режирам само по једном жанру, по моделу једног жанра. То ми никада није изазов, ни живот није такав. Живот је исто измешан, саткан и од туге и од несреће“, сматра Мирослав Момчиловић, редитељ.

Како додаје Јездић, ово је прича о стеченим ожиљцима и прича о зарастању ожиљака. 

А Момчиловићев филм говори да је једина ствар која исцељује ожиљке раздвојености, сукоба, нетолеранције, различитости – љубав.

Зато одговорно, уз мере предострожности, проведите Викенд са ћалетом у биоскопу.

број коментара 0 Пошаљи коментар