Читај ми!

Како се Бојси у Београду заљубио у дуњу и изљубио као никада у животу

Џон Чалис, популарни Бојси из „Мућки“, главна је звезда документарца „Бојси у Београду“, у којем је говорио о свему што је у српској престоници доживео и видео, а у филму је покушао да открије због чега су „Мућке“ толико популарне у Србији и шта је то што повезује нашу културу са енглеским хумором.

„Открио је неке сличне црте које делимо и закључио и да свако у Србији познаје понеког Бојсија или неког од ликова из Мућки“, каже Анђела Вулин, представница биоскопа „Синеплекс“.

Филм је сниман на неколико локација у Београду и Чалис је имао веома занимљиве водиче са којима је обишао многе знаменитости, попут Храма Светог Саве, Бели двор, стадиона „Рајко Митић“.

„Највише се одушевио ракијом, а од великог избора највише му се допала она од дуње“, открива за РТС Анђела Вулин.

Иако је Чалис ватрени навијач Арсенала, веома му се допала и посета Музеју Црвене звезде.

Био је очаран криптом у Храму Светог Саве.

„Било је то нешто што није очекивао. Читав храм и прича о његовој изградњи и животу Светог Саве оставила је на њега велики утисак“, истиче представница биоскопа „Синеплекс“.

Пољубаца за читав живот

Према њеним речима, чини се да Чалис није очекивао да ће наићи на овакав дочек и да није био свестан колико су Мућке у Србији вољена серија и какав статус имају.

Отвореност и директност људи у свакодневној комуникацији била је изненађење за британског глумца, а рекао је и да се никада није толико изљубио у животу.

Бојси у Београду имао је премијеру 15. октобра којој Чалис због ограничења путовања услед пандемије није могао да присуствује.

Филм је специфичан јер се ради о документарцу у којем је популарни Британац пола Бојси, пола Чалис и биће јако забаван свима, не само љубитељима Мућки.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 23. окт 2020, 10:10) - anonymous [нерегистровани]

@ anonymousP

Mucke su ...
... samo mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo blaza verzija stvarnog stanja i zivota u Srbiji...

Zato ih valjda i volimo.

(петак, 23. окт 2020, 09:50) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Sa Britancima

delimo mnogo toga. Oni najbolje mogu da razumeju delo Svetog Save koji je jos 1219. stvorio nacionalnu crkvu na narodnom jeziku a obzirom da je crkva krstavala, vencavala, sahranjivala, vodila maticne knjige, krunisala i obrazovala (funkcije koje sada obavlja drzava) mozemo reci i osnovao srpsku drzavu. Henri VIII je osnovao Church of England sa sluzbom na narodnom umesto na latinskom jeziku 1534. (vise od tri veka kasnije) i tako se otrgao papskom uticaju ciji je rezultat bilo Sveto Rimsko Carstvo germanskog naroda te, u sustini, stvorio nezavisnu Englesku. Razlika ipak postoji. Sveti Sava je zeleo duhovni preporod svog naroda a Henri VIII razvod braka.

(петак, 23. окт 2020, 07:52) - Furioso [нерегистровани]

esss

Pa naravno da su Mućke kod nas popularne jer svaki 5-ti lik je jedan Delboj, sve prilike i neprilike običnog srpskog gradjanina su slika Delboja. Kupujem auto a prodavac me obradjuje kao da gledam Delboja, sitni trikovi, mahinacije i muljaža na svakom koraku u Srbiji - zato je to nama smešno. A zalosno je jer je kod nas istina. Ne verujem da su Mućke popularne u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj...

(петак, 23. окт 2020, 00:25) - anonymous [нерегистровани]

Да не заборавимо Дејв Алена, Пајтоновце, Бени Хила...

...Мистер Бина...генерално, енглески хумор тог типа нам некако "лежи"....

(четвртак, 22. окт 2020, 20:50) - anonymous [нерегистровани]

Da se ne lažemo

Mućke i Alo Alo su jedine dve Britanske serije koje su nasim gradjanima prirasle za srce i koje se dan danas gledaju.

(четвртак, 22. окт 2020, 19:08) - anonymousP [нерегистровани]

Mucke su ...

... samo mnogo blaza verzija stvarnog stanja i zivota u Engleskoj...

(четвртак, 22. окт 2020, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

Браво!

А просто невероватно ААА што је један АА такав АА господин дошао у посету А нашој дивној ААА земљи.
О овом АА филму се заиста прича већ неко време ААА и са задовољством ћу АА одвојити А време АА да га погледам у неком А биоскопу.

(четвртак, 22. окт 2020, 14:30) - anonymous [нерегистровани]

xz

Dobra prica taj dokumentarac.