Читај ми!

Звезда филма „Друштвена мрежа“ са Марком Стојановићем о пантомими 27. октобра

Холивудски глумац Џеси Ајзенберг, најпознатији по филмовима „Друштвена мрежа“, „Зомбиленд“, „Велика илузија“, разговараће ексклузивно са домаћим глумцем Марком Стојановићем уживо на „Фејсбуку“ 27. октобра од 19 часова на страници "World Mime".

Повод за разговор у оквиру онлајн емисије Ћаскање о пантомими (World Mime Chat) је најновији филм Отпор (Resistance) редитеља Џонатана Јакубовића, у коме Ајзенберг, негативац из спектакла Лига праведника, игра чувеног француског пантомимичара Марсела Марсоа, код кога је управо Стојановић студирао и дипломирао пантомиму.

У разговору учествује и Лорин Ерик Салм, колега Стојановића из школе Марсоа, којег су продуценти филма ангажовали да учи Ајзенберга пантомими и да реализује кореографије комада пантомиме за филм.

Сам пројекат, онлајн серијал покренули су Марко Стојановић, Офер Блум из Израела и Џорџ Маскаренхас из Бразила у оквиру активности Светске организације пантомимичара и сваке суботе у 17 часова се уживо емитује на страници World Mime на Фејсбуку.

До сада је било 16 ћаскања са уметницима, стручњацима, професорима, редитељима, продуцентима из целог света који се баве пантомимом и невербалним театром.

Све емисије су доступне на Фејсбук страници Светске организације пантомимичара и представљају видео-документацију за студенте, истраживаче, професоре и све који се баве позориштем.

Филм Отпор је истинита прича о Марселу Марсоу, који је за време Другог светског рата као члан Покрета отпора спасао неколико стотина јеврејске сирочади којима су нацисти побили родитеље.

Марсо је био талентован сликар који је деци Јевреја фасификовао документа, прерушавао их у скауте и тако пребацивао преко Алпа у Швајцарску.

Марсо никада није говорио о овој теми иако је за своје подвиге добио oрден Легије части, а 2001. године је добио и Валнберг медаљу коју Фондација „Раул Валнберг“ додељује за храброст и хуманизам људима који су помогли Јеврејима за време Другог светског рата.

Дистрибутер филма Отпор за Србију је „Мегаком филм“, а овај разговор се реализује у партнерству са "IFC Films" и "Tamar Simon (Mean Streets Management)".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи