Читај ми!

„Срце злочина“ – Убиство судије Небојше Симеуновића – колика је цена за миран сан

Још једна епизода серијала „Срце злочина“, реална и узбудљива као и све претходне. Вечерашња епизода друге сезоне серијала откриће гледаоцима узбудљиву истиниту причу о убиству Небојше Симеуновића, судије Окружног суда у Београду. Емисија је на програму у уторак, 20. октобра 2020. године на Првом каналу РТС-а у 22.05.

Гледаоци ће у узбудљивој причи, која оставља без даха, моћи да сазнају одговоре на многа питања везана за случај мистериозне смрти судије Окружног суда у Београду Небојше Симеуновића који је спречио крвопролиће у руднику Колубара.

Судија је постао познат и упамћен по својој одлуци да одбије притвор штрајкача у руднику Колубара, непосредно пред 5. октобар 2000. године.

У новембру исте године судија Небојша Симеуновић је нестао, а у децембру су његово тело пронашли у реци. 

Играно-домументарна серија у другој сезони гледаоцима нуди 10 нових епизода, у вечерњем термину, уторком у 22.05, на Првом програму РТС-а.

Реконструкције догађаја снимане су на аутентичним локацијама, са актерима који су, у великом броју случајева и сами учествовали у истрагама. Приче су илустроване и судском и полицијском документацијом – фотографијама, снимцима и документима.

У играно-документарној форми екипа емисије бави се великим злочинима који су потресали читаву земљу у периоду од 1994. до 2004. године, а који до данас нису добили судско разрешење.

Зашто су ови случајеви гурнути под тепих? Одговоре на то покушаће да дâ новинар Вељко Медић, уз помоћ велике глумачке екипе, предвођене Гораном Шушљиком у улози господина "Није ми јасно".

Неки злочини су прича за себе, а неки су послужили као повод за анализу сличних ситуација и проблема који доводе до насиља, убистава и других кривичних дела.

Саговорници су сведоци злочина, жртве, полицајци, судије, тужиоци, адвокати, доктори, психолози, форензичари, представници државног и невладиног сектора.

Друга сезона емисије „Срце злочина" реализована је у сарадњи са продукцијама "Vision team" и "Cinnamon". Уредник емисије је Вељко Медић, редитељ Тодор Попов.

Сценарио су писали Александар Радуловић и Божидар Кнежевић, а редитељи су Ивица Видановић, Слободанка Радун и Милош Радуновић. 

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се