Читај ми!

Почело снимање америчког филма „Ивица“ у Србији

Америчка филмска компанија "Evolution Pictures" у сарадњи са домаћом кућом "Red Production" из Београда, на челу са Милошем Ђукелићем, започела је снимање акционог треилера „Ивица“ режисера Хауарда Џеј Форда, саопштио је дистрибутер „Тарамаунт филм“.

Упркос томе што је ситуација неповољна због пандемије ковида 19, у Србији су створени безбедни услови како би се започело снимање, захваљујући продуцентима са америчке и српске стране.

Трилер Ивица (The Ledge) тежиште приче има у освајању планинских врхова, и по заплету већ га пореде са чувеним авантуристичким хитом Алпиниста (The Cliffhanger из 1993. године) са Силвестером Сталонеом, само је ово женска верзија тог филма.

Радња приче одвија се у планинама, и заплет креће када јунакиња Кели угледа пријатељицу Софи како је напада група мушкараца на литици и онда и сама мора да се спасава од помахниталих терориста.

Редитељ Хауард Џеј Форд до сада је познат по филмовима Never Let Go, The Dead, The Dead 2: India.

У Ивици главне улоге тумаче: Британи Ешворт, Бен Лам, Луис Бојер, Нејтан Велш, Дејвид Вејман и Анаис Парело.

Продуцент Милош Ђукелић испред куће "Red Production" у саопштењу наводи да је сама прича филма занимљиво поређење са напорима који су потребни за снимање ових размера усред пандемије.

„Када сам упознао продуценте, импресионирали су ме професионални приступ и искрена страст према овом делу и зато сам лако сам донео одлуку да се придружим филму као продуцент“, истиче Ђукелић и додаје да је овај филм попут вожње ролеркостером пуне адреналина.

"Red Production" је компанија за снимање превасходно реклама и музичких спотова, али осим тога има и велико искуство у снимању страних филмова у Србији, а такође ради и са продуцентима и на тај начин користи финансијске предности рада у земљи.

„Сви ми живимо на литици ових дана и једино решење је успон“, нагласио је Ђукелић, иначе редитељ реклама за многе брендове, и до сада у каријери је потписао више од 600 кратких форми за разне клијенте.

Ђукелић је био и копродуцент трилера Bullet Head (2017), где су играли Антонио Бандерас, Џон Малкович и Ејдријен Броди, док је са својом продуцентском кућом потписао и реализацију страних остварења са страним парнерима, сниманим у Србији – Ironclad 2: Battle For Blood, Seal Patrol.

Од домаћих пројеката, били су продуценти филма и мини-серије Плави воз Јанка Баљка, документарца Тарот Србија Ивана Икића, и других наслова. 

Продуцент Фред Хедман из компаније "Evolution Pictures" поводом почетка снимања филма у Београду и целој Србији истакао је сјајан текст са динамичним режисером способним да створи нешто јединствено и комерцијално, са узбудљивом младом глумачком екипом која тек открива своје таленте.

„Наравно, ковид 19 је био огромна препрека коју је требало превазићи, али уз помоћ и подршку Милоша Ђукелића из 'Red Production'-а и Фила Ханта из куће 'Headgear', сада снимамо“, истакао је Хедман.

Редитељ Форд каже да је одушевљен што је на челу тако узбудљивог и амбициозног филма: „Свака планина је изазов, али уз огромну помоћ Милоша и његовог невероватног тима у Србији, овај тимски рад ће уродити плодом“.

Ова америчка филмска продукцијска кућа на челу са Хедменом производи филмове мањег буџета за западне услове, од једног до четири милиона долара, а снимају трилере, филмове о борилачким вештинама и хороре са снажним комерцијалним садржајима, и наредни пројекти су им трилер Infidel и акциони Art of Eight Limbs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво