Читај ми!

Фестивал српског филма фантастике од 15. до 18. октобра

Љубитељи научне фантастике уживаће у Фестивалу српског филма фантастике, који ће се одржати 14. пут у Студентском културном центру и Комбанк дворани у Београду, од 15. до 18. октобра.

Током фестивала биће приказани кратки и дугометражни филмови из Србије, региона и других земаља света, који се баве проширеним спектром филмске фантастике и жанра хорора.

Кратка остварења такмичарске селекције надметаће се и ове године за награду фестивала Коскар у категоријама: најбољи филм, режија, сценарио, визуелни ефекти, најбољи филм из региона (из земаља бивше Југославије), страни филм и специјални допринос филмској уметности.

О наградама ће одлучивати трочлани жири: Џастин Мартел, продуцент, и редитељи Рашко Миљковић и Дино Јулиус.

Како истичу организатори фестивала, публика ће премијерно моћи да погледа три дугометражна филма, пре свега дело Deathcember, на отварању фестивала 15. октобра. 

Треће фестивалске вечери, 17. октобра, у Комбанк дворани светску премијеру имаће филм C.L.E.A.N., док ће на затварању регионалну премијеру имати филм Лојда Кауфмана Shakespeare's Shitstorm.

Друго вече фестивала резервисано је за српски научнофантастични и хорор треш филм.

Селектор Јован Ристић каже да ово тематско вече названо „Треш или смрт!” заправо је иронични осврт на разна „ремек-недела“ која су последњих 13 година приказивана на ФСФФ, а пре тога и на фестивалу "Low Fi Video" .

Чланови екипа филма C.L.E.A.N., предвођени главним глумцем Костасом Мендилором и продуцентом Вјекославом Катушином, биће специјалн гости овогодишњег фестивала.

Мендилор је познат по разним запаженим улогама, као што је у ТВ серији Дрвене ограде (Picket Fences) Дејвида Е. Келија (Али Мекбил, Бостонски адвокати).

У склопу Фестивала српског филма фантастике, 17. октобра, одржаће се и седми "Belgrade Zombie Walk".

Фестивал ФСФФ основан је у јануару 2006. године као прва манифестација у Србији из области фантастике, научне фантастике и хорора и постао је најстарија смотра у региону која се посветила искључиво овим жанровима.

Све пројекције у Студентском културном центру су бесплатне, док цена карте за премијеру филма C.L.E.A.N. у Комбанк дворани износи 400 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи